Politie VS arresteert verkeerde 63-jarige man en laat hem injecteren met kalmeermiddel

Eugene Wright werd gearresteerd voor iets wat hij niet gedaan had.
WXPI Eugene Wright werd gearresteerd voor iets wat hij niet gedaan had.
In Meadville in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een 63-jarige man een klacht ingediend tegen de lokale politie, het lokale ziekenhuis en een medisch centrum, na een hallucinant geval van identiteitsverwisseling waarbij hij tegen zijn wil werd meegenomen en onder dwang kalmeermiddelen kreeg toegediend.

In zijn aanklacht beweert de 63-jarige Eugene Wright dat hij op 15 juni 2017 benaderd werd door twee politieagenten en een medewerker van een lokaal psychiatrisch centrum toen hij zijn woning verliet. De agenten sloegen hem in de boeien, arresteerden hem en namen hem mee.

In de gerechtsdocumenten licht Wright toe dat de agenten hem vertelden dat een man met dezelfde naam eerder op de dag, tijdens een bezoek aan een orthopedist in een medisch centrum, ermee had gedreigd zichzelf en anderen pijn te doen.

Wright beweert dat hij herhaaldelijk aangaf dat ze de verkeerde persoon voor zich hadden. Hij vroeg de agenten om contact op te nemen met zijn werkgever die hen zou kunnen vertellen dat hij die ochtend aan het werk was en helemaal niet bij de dokter. De agenten gingen daar echter niet op in en gaven hem ook geen toestemming om zijn identiteitskaart te tonen.

Injectie

De man werd meegenomen naar het ziekenhuis, waar hij onder dwang een angstremmer en een antipsychotisch middel kreeg toegediend, ondanks zijn protest en de bewering dat ze de verkeerde persoon hadden. Niemand van het ziekenhuispersoneel nam de moeite om zijn identiteitsgegevens te checken, hoewel Wright in het ziekenhuis nochtans een dossier met de correcte gegevens had.

De vergissing kwam pas aan het licht toen Wrights dochter in het ziekenhuis toekwam met de mededeling dat haar vader aan het werk was op het ogenblik van het incident in het medisch centrum. Pas op dat ogenblik werden zijn identiteitsgegevens voor het eerst gecontroleerd.

Het ziekenhuis en de agenten boden de man vervolgens hun verontschuldigingen aan en gaven hem enkele geschenkbonnen voor twee lokale restaurants en een supermarkt, maar dat is voor Wright niet voldoende. Hij klaagt zowel het medisch centrum als de politie en het ziekenhuis nu aan voor onrechtmatige opsluiting, nalatigheid, het opzettelijk toebrengen van emotionele stress, geweld, schending van de burgerrechten en inbreuk op de privacy. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy cornille

  Het Wilde Westen bestaat nog echt, tenminste de mentaliteit. Het moto van de Amerikaanse politie is nog altijd "eerst schieten en dan pas vragen stellen". Deze man komt er nog goed van af en gegarandeerd straks ook een hééééél stuk rijker. Opvallend is dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten, zoals TSA, een kilometer naast hun schoenen lopen.

 • Vic Smeets

  Was zeker een Mexicaanse vluchteling.....trouwens Donald zal zeggen...fake news!!!!

 • Yves Van Rossem

  ik kan die persoon enkel en alleen maar 100% gelijk geven ... in het slechtse geval hadden ze hun taser "moeten" gebruiken en was er nog een (onschuldige) dode gevallen.

 • maurice Verstuyf

  Ik kan deze man begrijpen en hoop dat hij er geen trauma en overhoudt + een paar tienduizenden dollars i.p.v. een paar geschenkbonnen van de lokale supermarkt. Hoe durven ze daar !!!!

 • Diane Bernaerts

  Sinds Trump gezegd heeft dat de politie "niet zo braaf moet zijn", swingt het daar echt wel de pan uit met moord en geweld op onschuldige burgers, dikwijls wegens "mistaken identity".