Politie vindt op een na grootste drugslab ooit in Nederland, bij Belgische grens: “Omwonenden zijn aan ramp ontsnapt”

ANP
De Nederlandse politie is maandag in Kerkrade - op een tiental kilometer van de Belgische grens - binnengevallen in een drugslab. Het blijkt in capaciteit het op een na grootste drugslab ooit te zijn in Nederland. De politie spreekt van een illegale chemische fabriek op het bedrijventerrein Locht in het Zuid-Limburgse stadje, dat bij ons vooral bekend is van zijn dierenpark GaiaZOO. 

De politie arresteerde tijdens de inval een man, die sindsdien vastzit en verhoord wordt. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus een woordvoerder van de politie.

Ramp

Volgens de woordvoerder zijn de omwonenden aan een ramp ontsnapt. "Als de zaak geëxplodeerd was, zou de ramp niet te overzien geweest zijn", aldus de woordvoerder. Een naastgelegen bedrijf werd ontruimd en gesloten in verband met het dreigende gevaar van een chemische explosie.


De politie stelt een buurtonderzoek in. "Bedrijvigheid op zo'n plek, dat moet opgevallen zijn", aldus de woordvoerder. In het pand staan talloze vaten, ketels, afzuiginstallaties en andere benodigdheden voor de productie van synthetische drugs. Er hangt een weeïge chemische lucht. (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
ANP

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling (LFO) van de politie brengt dinsdag het bedrijf in kaart, om woensdag met de geleidelijke ontmanteling te beginnen. 

Het grootste drugslaboratorium ooit in Nederland werd eerder dit jaar ontdekt in Ede, bij Arnhem.

ANP
ANP
ANP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WILLY ZACHEL

  Drugs legaliseren en de criminaliteit word met 80% opgelost zodanig zelfs dat de politie een overschot op hun budget zullen hebben Het verbod op drugs is de oorzaak van méér dan 80% van alle criminaliteit ?

 • Don Tessers

  Waar zit de grootste fout bij het opzetten van zulke labo´s? De leveranciers van chemische stoffen. Controle en verplichte melding van leveranciers en groothandels in chemische producten. Controle van wegvervoer chemische producten en de herkomst.

 • Jef Verbeek

  Ongelofelijk! Daders heel zwaar straffen aub. En meer blauw op straat.

 • Gerard Braeckmans

  Hoe komt dat niemand in de buurt daar iets van weet? Of de politie? Of gemeentediensten?

 • Jef Denijs

  Breaking bad komt nu ook naar hier overgewaaid. Weer een hele hoop 'sukkels' zonder werk. Als je dat tenminste werken kan noemen.