Politie vindt 2 uitgehongerde kinderen in hondenhok van huis in Texas

AP
De Amerikaanse politie heeft gisteren een gruwelijke ontdekking gedaan in een woning in Texas. Toen ze er aanbelde omdat de bewoners in een slaande ruzie verwikkeld waren, ontdekten agenten er vier onderkomen kinderen. Twee van hen zaten opgesloten in een hondenhok. Op de koelkast en de voorraadkasten zaten sloten, zodat de kinderen er niet in konden.

“Het ergste geval van kindermishandeling dat ik ooit gezien heb in mijn 44-jarige carrière”, noemde de plaatselijke sheriff het tafereel dat de politie gisteren even voor half acht ’s morgens aantrof in het huis in Decatur, vlakbij Dallas. Twee ondervoede kinderen zaten in een klein hondenhok geperst en twee anderen bevonden zich in een schuurtje, helemaal onder de uitwerpselen.

Honger en dorst

“Alle vier de kinderen hadden honger en dorst”, aldus sheriff Lane Akin van Wise County. “Er was meer dan genoeg voedsel in de schuur, maar de koelkast en de kasten waren afgesloten, zodat de kinderen er niet in konden. Het ging om drie jongens van 1, 3 en 5 jaar en een meisje van 4.”


Het waren de oudste twee kinderen die in het hok zaten, dat amper 90 op 90 centimeter groot was. De kleintjes zaten in de schuur. Ze waren vuil en maar half aangekleed.


Het ruziënde koppel – Andrew Fabila (24) en Paige Harkings (24) – werd beschuldigd van het in gevaar brengen van de kinderen. Harkings werd ook aangeklaagd voor mishandeling. De vrouw bleek de moeder van de vier kinderen te zijn, de man was de vader van één van hen. (lees hieronder verder)

Paige Harkings en Andrew Fabila, die onder de sneden zat.
AP Paige Harkings en Andrew Fabila, die onder de sneden zat.

De kinderen werden intussen overgebracht naar een kinderziekenhuis in Fort Worth, waar ze onderzocht zullen worden. Over hun toestand is niets bekendgemaakt.

Volgens de kinderbescherming was er in het verleden al contact geweest met de familie. Die woonde toen nog op een andere plaats. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marissa declerck

  Geen woorden voor????? !!! Pffff. Wat een wereld

 • Rory Dull

  Daar gebeurd wat in de zuidelijke staten van Amerika....menige gestoorde ouders en idd het lijkt het best om toekomstige ouders te screenen en te begeleiden voor een ouderschap om zulke risico's te verkleinen...grote kans dat men ze later moet opsluiten en dan is het voor menige kinderen te laat!

 • Dirk Desmet

  Mijn hart breekt echt van dit artikel. Mijn geest verhuist naar wat ik dit koppel zou aandoen bij het aanschouwen van wat ze hun kinderen aandeden, maar dat zou me een slecht mens maken. Ik hoop dat die kinderen elders heel gelukkig mogen worden.

 • Sonja Geirland

  Gelukkig zijn die sukkeltjes op tijd gered, de moeder mag levenslang geen kinderen meer hebben , da ze haar maar opsluiten levenslang !

 • Dirk Sonck

  Men zou toch eens moeten nadenken of iedereen geschikt is om kinderen te hebben en er ook financieel kan voor zorgen. Een minimum inkomen of het kunnen aantonen dat de toekomstige ouders financieel onafhankelijk zijn, zou een stap in de goede richting zijn.