Politie verspreidt beelden van jonge Canadese moordverdachten, die mogelijk "vermomd proberen te vluchten”

EPA
Het Canadese leger neemt deel aan de klopjacht op Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18). De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van drie mensen, maar zijn al dagenlang spoorloos. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

McLeod en Schmegelsky worden in verband gebracht met de dood van de Australische toerist Lucas Fowler (24) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (23). De lichamen van het koppel werden op 15 juli zwaar verminkt aangetroffen in een Canadse berm.

De jongens worden ook verdacht van de moord op Leonard Dyck, een man van middelbare leeftijd uit Vancouver. Omdat de pick-uptruck van de tieners uitgebrand werd teruggevonden in de buurt van dat stoffelijk overschot werd in eerste instantie gedacht dat ook hen iets overkomen was. Maar de politie ontdekte later voldoende bewijsmateriaal om te geloven dat McLeod en Schmegelsky de vreselijke misdaden zelf gepleegd hebben.

De Royal Canadian Mounted Police verspreidde beelden van Kam McLeod en Bryer Schmegelsky in een warenhuis. Ze roepen het publiek via Twitter op mee uit te kijken naar het duo. “Ze hebben MOGELIJK hun uiterlijk aangepast, en op die manier zonder medeweten hulp gekregen van iemand die niet wist wie ze waren. Benader hen niet als u ze ziet, maar bel het noodnummer of uw lokale politie.”

Ook het Canadese leger werd ingezet. Soldaten zullen vooral vanuit de lucht naar de verdachte tieners speuren, terwijl de politie de zoektocht op de grond voortzet, meldt omroep CBC. 

Het leger zal vooral vanuit de lucht naar het duo speuren.
EPA Het leger zal vooral vanuit de lucht naar het duo speuren.

McLeod en Schmegelsky werden vorige zondag gespot op camerabeelden van een winkel in Meadow Lake. Een dag later werden ze gezien in Gillam, ongeveer 1.300 kilometer verderop. Inwoners van het plaatsje - met met amper 1.250 inwoners - reageren geschokt op dat nieuws. Cafés, restaurants en winkels gaan vroeger dicht zodat niemand in het donker naar huis hoeft te wandelen en sommige inwoners slapen met een wapen bij de hand

Vooralsnog blijft het duo uit handen van de politie. De vader van Schmegelsky zei eerder dat de twee elkaar al kennen sinds de basisschool en vertrokken omdat ze op zoek waren naar nieuw werk. Ze verdwenen spoorloos, maar werden tijdens het onderzoek naar de driedubbele moord uiteindelijk verdachten voor de politie.

Beelden van Kam McLeod en Bryer Schmegelsky in een winkel in Meadow Lake.
REUTERS Beelden van Kam McLeod en Bryer Schmegelsky in een winkel in Meadow Lake.
Lucas Fowler and Chynna Deese.
AFP Lucas Fowler and Chynna Deese.
Leonard Dyck uit Vancouver.
EPA Leonard Dyck uit Vancouver.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wouter dhollander

  Proficiat Lucas voor je gefundeerde positieve reactie!

 • Joeri De clercq

  Lucas, Canada is België niet e. In Canada kan je uren rijden zonder iemand tegen te komen. Dan nog gezwegen over het hun eindeloze bossen en bergen revieren enz..

 • Lucas Theophiel

  We zijn in 2019 en de politie lijkt over de hele wereld onbekwaam???Met alle nieuwe technieken kan dit op 1 dag opgelost zijn maar willen is iets anders???

 • Nancy Van Mossevelde

  Idd horrorverhaal ik hoop dat ze snel gevat wirden zodar iker een gerust hart kan vertrekken

 • Giovanni Van Dyk

  Horrorverhaal ! .... hopelijk worden ze snel gevat !