Politie vermoedt dat lichaam Anne Faber bij Zeewolde is verborgen

De vermiste Anne Faber.
AD De vermiste Anne Faber.
De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. De politie zoekt donderdagochtend gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde (provincie Flevoland). "Vermoedelijk is het lichaam van Anne Faber daar verborgen'', meldt de politie. Het gebied is afgezet.

De politie deed dit op basis van  "nieuwe onderzoeksinformatie" maar deed daar verder geen mededelingen over. De verdachte in de zaak, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond. Het terrein in Zeewolde waar onderzoek wordt gedaan, rondom de Flediteweg in de buurt van golfresort Zeewolde, werd woensdag afgezet met hekken en bewaakt door agenten van de Mobiele Eenheid (ME).

anp

Er wordt ook gezocht in de omgeving van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, de plek waar de verdachte verbleef voordat hij werd opgepakt.

De 27-jarige Michael P. wordt later vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris (het Nederlandse equivalent van een onderzoeksrechter, red.), die bepaalt of hij vast moet blijven zitten. Eerder werd hij veroordeeld voor de verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar, afpersing, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

anp

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond het dorp Huis ter Heide is al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een fiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.

AD2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Sophie Thange

    Er moet nog beslist worden of hij vastgehouden wordt? Heeft hij in het verleden niet al genoeg mispeuterd?? Als hij nu vrijgelaten wordt, kan hij nog een moord plegen.

  • lut vanhyfte

    En bij ons in Luik ook weer jong mensenleven vermoordt door seksrecidivist. Sommige daders verdienen geen 2de kans, levenslang achter tralies of uit menslievendheid - die zij niet hebben - recht op euthanasie.