Politie valt kantoren van twee Chileense aartsbisschoppen binnen

De Chileense priester Oscar Munoz Toledo verlaat de rechtzaal in Rancagua op tachtig kilometer ten zuiden van de hoofstad Santiago de Chile. De man, die een hoge positie bekleedde in het aartsbisdom van Santiago, werd vastgezet na beschuldigingen van misbruik van zeven kinderen.
AFP De Chileense priester Oscar Munoz Toledo verlaat de rechtzaal in Rancagua op tachtig kilometer ten zuiden van de hoofstad Santiago de Chile. De man, die een hoge positie bekleedde in het aartsbisdom van Santiago, werd vastgezet na beschuldigingen van misbruik van zeven kinderen.
De Chileense politie heeft in kantoren van twee aartsbisschoppen een inval gedaan in het onderzoek naar seksueel misbruik door katholieke geestelijken in het land. De invallen werden gedaan in de steden Temuco en Villarrica, ten zuiden van hoofdstad Santiago, in de regio Araucania.

Vijf priesters uit de regio zijn verdachte in het onderzoek naar seksueel misbruik. Agenten hadden het bevel om alle documenten die te maken zouden kunnen hebben met het misbruik in beslag te nemen.

Sinds paus Franciscus Chili in januari bezocht, zijn steeds meer beschuldigingen van seksueel misbruik naar buiten gekomen in het land.

In mei dienden alle 34 Chileense bisschoppen hun ontslag in bij de paus. Van vijf bisschoppen is het ontslag geaccepteerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elisa deJong

    Wie nu nog RK blijft.. Waar staat in de bijbel, het woord Katholiek... Onbeschrijflijk erg, wat er gebeurd is. EN dat degenen, die het wisten, niets deden.. Blijkbaar geen geweten meer, in de bijbel staat daar over, dat je je geweten kunt toeschroeien, dat is blijkbaar bij hen het geval. Arme, arme kinderen, hopelijk allemaal enorme schadevergoeding, vaticaan kan het met groot gemak betalen..