Politie valt binnen bij Nederlands veevoederbedrijf, ook huiszoeking in België

De Nederlandse politie is vanochtend binnengevallen bij een veevoederbedrijf in de buurt van Tilburg. Het zou afvalstoffen toevoegen aan het voer en onvoldoende hygiënisch werken. In de zaak werd ook in België een huiszoeking uitgevoerd, klinkt het.

De politie zegt aan het Nederlandse persagentschap ANP "stevig" te willen optreden tegen bedrijven die de regels en keurmerken ondermijnen die de klanten juist moeten beschermen. Het productieproces van het bedrijf is stilgelegd. Samen met het Nederlands Forensisch Instituut, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de omgevingsdienst en het waterschap wordt het terrein onderzocht.

De boekhouding en vier vrachtwagens van het bedrijf zijn in beslag genomen. Er is ook een huiszoeking gedaan in twee woningen in Tilburg en een woning net over de grens in België. De politie nam twee voertuigen en het vermogen van de hoofdverdachte in beslag. 

Belga vernam uit goede bron dat de huiszoeking in België in de Antwerpse gemeente Ravels gebeurde.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johan fransaert

    we moeten gewoon terug naar kleinschalige veeboeren met kleine stallen in die industriële stallen zijn het enkel de cijfers die tellen en dat gaat altijd ten koste van het dierenwelzijn en de kwaliteit.