Politie uiterst waakzaam na dubbele explosie in Manila

EPA
De Filipijnse politie is vandaag uiterst waakzaam nadat in de hoofdstad Manila twee mensen omkwamen bij een dubbele explosie gisterenavond. Er wordt gevreesd voor nog meer aanvallen.

De bomontploffingen vonden plaats in het district Quiapo, en verwondden ook zes mensen. Ernesto Abella, de woordvoerder van de president, riep op tot kalmte. De eerste vaststellingen van het onderzoek lijken erop te wijzen dat de aanvallen op een specifiek persoon gericht waren, en dat het dus niet om terrorisme gaat.

"We zijn bedroefd door het verlies van levens door de ontploffingen van gisterenavond in Quiapo", zei hij. "Terwijl het onderzoek nog loopt, vragen we het publiek alert te blijven en elke verdachte activiteit of beweging onmiddellijk te melden aan de autoriteiten. We vragen ook om geen nieuws door te sturen uit ongecontroleerde bronnen, omdat dat onnodige paniek en alarm kan veroorzaken", voegde Abella toe.

De explosies vonden plaats dichtbij de grootste moskee in de stad. De buurt is afgesloten door de politie, om te controleren of er nog bommen liggen.

EPA

Volgens de politie was er vandaag even zenuwachtigheid, toen er een tas werd gevonden. Het bleek echter om vals alarm te gaan.

AFP