Politie toont nieuwe beelden van schietpartij Las Vegas: zenuwachtige agenten kammen hotelgangen uit en onderzoeken kamer van schutter

rv
De politie van Las Vegas heeft nieuwe bodycambeelden verspreid van de schietpartij in Las Vegas van oktober vorig jaar. Daarop is te zien hoe ze de gangen van het hotel uitkammen en de hotelkamer van de schutter, Stephen Paddock, onderzoeken.

Paddock opende het vuur vanuit een hotelkamer op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay hotel op festivalgangers in het centrum van Las Vegas. Daarbij lieten 58 mensen het leven en raakten meer dan 500 anderen gewond. Het was de dodelijkste schietpartij uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Op de nieuwe bodycambeelden van een van de agenten is te merken hoe zenuwachtig de politie is wanneer ze de gangen uitkammen op zoek naar de schutter. Zo is te horen hoe de agent bijna zijn wapen had gericht op een ander politieteam. Het valt ook een hotelkamer binnen waarvan de deur op een kier stond. 

Op andere bodycambeelden is te zien hoe de politie de hotelkamer binnendringt en op zoek gaat naar de schutter. In de kamer liggen verschillende wapens.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Meert Dominique

    In de US zijn er meer privéwapens dan inwoners.

  • Chris Goossens

    Ijsland en Zwitserland de meest veilige landen ter wereld. meer dan 30% van de bevolking heeft een wapen in huis. Komt evenwel zelden in de media.