Politie stopt beveiliging universiteit Leiden na dreiging met schietpartij

ANP
De politie heeft rond 12 uur de beveiliging bij de Universiteit in het Nederlandse Leiden opgeheven. "Er is geen aanleiding voor ons om nog langer daar aanwezig te zijn en de gebouwen nog langer te beveiligen. Alles is rustig'', aldus de politie.

Agenten rukten massaal uit naar de faculteiten van de universiteit. De schietpartij zou, net als de dreiging voor de schietpartij in april 2014 in Leiden, zijn aangekondigd op de website 4Chan. De echtheid van het bericht is nog niet bevestigd. De politie is bekend met het bericht, maar zegt dat het niet de aanleiding is geweest om de extra bewaking in te zetten.

Studenten reageren rustig en gelaten op het nieuws. Sommigen zijn wel verbaasd dat er tijdens hun college geen enkele mededeling is gedaan over het dreigement en de ingestelde bewaking door de politie.

"Een paar medestudenten schrokken er wel van, maar over het algemeen wordt er heel rustig op gereageerd. Er is absoluut geen sprake van paniek. Mensen zitten tussen de colleges door gewoon buiten koffie te drinken en te roken", aldus een van de studenten.

4Chan
In april 2014 werd er op eens school in Leiden ook een schietpartij aangekondigd. De 18-jarige Janoek V. kondigde op de website 4Chan aan dat hij een leraar en zo veel mogelijk leerlingen ging neerschieten op een school in Leiden. De jongen zorgde voor zo veel paniek dat de scholen een dag dicht gingen en drie dagen bewaakt werden. Janoek reisde rond in Costa Rica en keerde op verzoek van Justitie vrijwillig terug naar Nederland.

ANP
De vermoedelijke dreiging die gisteravond op 4chan verscheen. De echtheid van de post is nog niet bevestigd.
4Chan De vermoedelijke dreiging die gisteravond op 4chan verscheen. De echtheid van de post is nog niet bevestigd.