Politie schiet man neer in Centraal Station Malmö, onderzoekt mogelijke bom

Op beelden die de Zweedse openbare omroep kreeg is te zien hoe de verdachte de politie probeert aan te vallen.
SVT Op beelden die de Zweedse openbare omroep kreeg is te zien hoe de verdachte de politie probeert aan te vallen.
In het Centraal Station in de Zweedse stad Malmö heeft de politie een man neergeschoten die gedreigd zou hebben een bom te laten ontploffen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, het stationsgebouw is volledig ontruimd. De ontmijningsdienst onderzoekt de tassen van de man.

De man zou in het stationsgebouw ‘Fuck the police’ geroepen hebben en gedreigd hebben dat hij wapens een bom in zijn tas had. Hij werd door aanwezige agenten aangemaand zich over te geven, maar bleef zich bedreigend gedragen. Op getuigenbeelden is te zien hoe hij de politie probeert aan te vallen. De politie vuurde uiteindelijk drie schoten af, de man raakte daarbij gewond aan de benen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Het stationsgebouw werd na de schietpartij volledig geëvacueerd en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het treinverkeer werd stilgelegd. Ook de ontmijningsdienst kwam ter plaatse om de tas en rugzak van de man te onderzoeken en te controleren of hij geen andere objecten bij zich had. Een van de tassen zou gecontroleerd tot ontploffing zijn gebracht.

Er vielen buiten de verdachte geen andere gewonden. Of het ging om een terroristische dreiging is nog niet duidelijk. Ook de identiteit van de man is nog niet bekend.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.