Politie Rotterdam pakt voortaan dure jassen en horloges af van 'patsers': "We gaan hen uitkleden op straat"

ANP XTRA
De Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie nemen niet enkel dure bolides van 'patsers' in het vizier. Ze gaan voortaan dure jassen en chique horloges afpakken wanneer niet duidelijk is hoe die zijn betaald. Dat schrijft de Telegraaf.

"Het zijn vaak jonge gasten die zich onaantastbaar achten. We gaan ze uitkleden op straat”, aldus de Rotterdamse politiechef Frank Paauw. Het gaat om een proefproject in Rotterdam-West. Agenten worden er speciaal voor opgeleid.

Peperdure jassen en uurwerken zijn bij de jeugd een statussymbool. "Sommige jongeren lopen nu met jassen van 1.800 euro. Ze hebben geen inkomsten dus de vraag is hoe ze eraan komen”, verklaart Paauw aan de Telegraaf. Volgens de Rotterdamse politie gaat het om een belangrijk signaal dat aantoont dat misdaad niet loont.
59 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Hom

  De politie moet het (uitdagend) gedrag van jongeren die luxeartikelen kopen met crimineel geld aanpakken. Of het iets uithaalt???

 • Arthur Houben

  Sommigen zeggen ook de auto aanslaan..die weten zeker niet dat die mannekes nooit iets op hun naam hebben staan (het voorbeeld hebben ze van de grote, fiscale fraudeurs, daarom kunnen/willen ze die niet pakken) dan kan hen ook niks worden afgepakt én ze leven van een uitkering waar ook niet mag aan geraakt worden, zo worden ze beschermd door hogerhand.

 • Claudia Ramos

  Ik kan niet geloven wat ik hier lees! Is dit werkelijk waar???? Zie graag een Wetsartikel die dit mogelijk maakt...

 • Denise Platjens

  Hoe gaan ze dat controleren of het terecht is en als je zo aan broodroof moet doen: triest. Sluit de markten dan ook maar.

 • Vladimir De Leeuw

  Ik denk dat ze daar juridische problemen mee gaan krijgen...