Politie ontdekt wat rechtenstudente op Ibiza fataal werd, maar exacte omstandigheden blijven mysterie

Becky (midden) tijdens een eerdere trip naar Ibiza in juni 2015.
Facebook Becky (midden) tijdens een eerdere trip naar Ibiza in juni 2015.
Het was een vreemd sterfgeval. Toen een schoonmaakster rechtenstudente Becky Brock (18) in september 2015 levenloos vond in haar hotelkamer op Ibiza, waren er geen sporen van geweld of drugs in de kamer te vinden. Niemand leek te weten wat de Britse - die in Nederland studeerde - overkomen was. Onderzoek heeft nu echter aan het licht gebracht waardoor ze aan haar einde kwam. Maar de omstandigheden zullen waarschijnlijk altijd een mysterie blijven.

De onthulling gebeurde gisteren tijdens de behandeling van de zaak voor een Britse rechter. De tiener uit Nottingham was naar het feesteiland getrokken om de verjaardag van twee vriendinnen te vieren en het was al de derde keer die zomer dat de "getalenteerde studente" erheen ging. Deze keer zou ze echter niet terugkeren.

Personeel van Hotel Marco Polo waar ze verbleef, vond haar en verwittigde meteen de Spaanse politie. Die kon niet meteen een doodsoorzaak vaststellen. Maar uit het onderzoek blijkt nu dat er een grote dosis ecstasy in haar bloed zat, het dubbele van een fatale dosis. En de lijkschouwer vond in haar maag vijf zakjes die samengehouden werden met een elastiek. Een van de zakjes was gescheurd zakje en de lijkschouwer vermoedt dat het in haar maag ontplofte. (lees hieronder verder)

Facebook

Haar moeder Margarita Brock gelooft niet dat haar dochter de zakjes zelf inslikte. Volgens haar moet ze daartoe gedwongen zijn. "Becky zou ze nooit vrijwillig ingenomen hebben, want ze kon geen pillen slikken", snikte ze tijden de behandeling van de zaak. Ze vertelde wel dat haar dochter er openlijk over had gepraat dat ze twee maanden eerder geëxperimenteerd had met cocaïne. "Ze deed dat samen met enkele mensen die ze kende, maar vertelde achteraf aan haar zus dat ze het niet leuk vond en dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Ze zou ook nooit zoveel drugs ineens hebben genomen." (lees hieronder verder)

Facebook

Volgens lijkschouwer Mairin Casey zullen we waarschijnlijk nooit weten hoe de zakjes precies in haar maag terecht kwamen. "Niemand zag haar tijdens haar vakantie drugs nemen", klinkt het. "Niemand kan een uitleg geven over hoe die zakjes in haar lichaam raakten."

Alcohol
Volgens toxicoloog Stephen Morley stelden de Spaanse autoriteiten vast dat de tiener al 48 uur dood was toen ze werd gevonden in haar kamer. "Ze had ook alcohol in haar bloed, 0,54 gram per liter. Dat zou overeenkomen met een paar glazen op de avond van haar dood. Maar ze stierf wel degelijk door de ecstasy in haar lichaam. Ongeveer een half uur nadat het zakje barstte en de stof in haar bloed terechtkwam. In rekening genomen dat ze de drugs nooit eerder had genomen."
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Basil Fawlty

  Mijn kind goed kind zeker..

 • Riko Riko

  Overduidelijk toch?

 • jonas niks

  Wel leuk om te lezen, iedereen denkt hetzelfde maar voor de politie blijft de doodsoorzaak een mysterie. Ik vraag me af wat de vereisten daar zijn om agent te kunnen worden... 2de middelbaar bijzonder onderwijs?

 • Prinses Fame

  Voor geld doen ze alles en sorry je gaat niet zomaar 3x naar ibiza op een korte tijd

 • Wackop

  3de keer al naar Ibiza die zomer,weet je hoeveel je daar betaalt om uit te gaan?!! Het heilig studentje die niks van drugs moet weten zeg,ik lach me kapot. Ze verkocht daar wss pillen om zelf geld te hebben om op stap te gaan....