Politie muilkorft neonazi's in Dresden

Op de demonstratie waren ongeveer 200 rechtsextremisten afgekomen.
Twitter Op de demonstratie waren ongeveer 200 rechtsextremisten afgekomen.
De politie heeft een protestbijeenkomst van neonazi's in het centrum van Dresden voortijdig beëindigd op verdenking van opruiing. De betoging op het Postplatz was georganiseerd door Holocaust-ontkenner Gerhard Ittner, die een strafblad heeft wegens zijn racistische en antisemitische sympathieën. Tegen twee sprekers is een aanklacht ingediend, liet de hoofdcommissaris zaterdagavond weten.

Ittner kreeg tot zijn grote woede en die van de deelnemers het verzoek op te krassen. Hij maakte de agenten uit voor "landverraders" en wilde hen aanvliegen. Trawanten hielden hem tegen. Ittner voerde niet zelf het woord omdat tegen hem nog een strafzaak loopt.

Op de demonstratie waren ongeveer 200 rechtsextremisten afgekomen. Het ging al snel mis. Toen ze als in de nazitijd het Duitslandlied aanhieven, schakelde de politie meteen de stroom van de geluidswagen uit. Nadat de meute uiteen was gegaan probeerde een groep, met tegendemonstranten dreigend in de buurt, toch nog naar de Frauenkirche te marcheren. De politie hield hen tegen. Uiteindelijk kregen 81 personen een straatverbod voor het centrum van Dresden.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • JAN krommentak

    Waarom kan men bij zulke betogingen altijd zo snel en kordaat optreden soms zelfs zonder één persoon zijn vingertje opstak men hoeft enkel te verwijzen naar neonazi en men kan alle registers opentrekken is dit altijd wel terecht ?

  • Giwdul Reobv

    Rechts betoogt vreedzaam en daar worden de grondwettelijke rechten van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergaderen telkens geschonden en telken al links buiten komt vallen er brokken en die worden schonekes gerust gelaten van zij passen in de kraam van het etablissement.

  • Eddy van Dorst

    En dan hebben ze nog gelijk ook.Landverrader is een een hype aan het worden vrees ik.