Ga naar de mobiele website
^ Top

Politie moet ingrijpen: blaffende hond houdt buurt wakker, baasjes al weken op vakantie

Politie Eindhoven
De politie in Eindhoven heeft vannacht een hond mee uit een huis genomen. Het dier zou al geruime tijd overlast veroorzaken. De baasjes van de hond blijken al twee tot drie weken met vakantie.

Afgelopen nacht kwam er opnieuw een overlastmelding binnen bij de politie. De buren stoorden zich niet enkel aan het geblaf, ze vonden het vooral zielig dat de hond alleen achtergelaten werd. "Ze hoorden haar regelmatig tekeer gaan met blaffen maar ook zichzelf in slaap janken", zegt de Nederlandse politie.

Agenten troffen de hond aan in de tuin van het huis. Het dier zou verzorgd worden door familie en om de dag eten krijgen. Afgelopen nacht trof de politie een tuin vol ontlasting aan. De hond liep ook mank.

In beslag genomen

Vanwege de schrijnende situatie nam de politie contact op met de dierenpolitie. In overleg met de Officier van Justitie werd het dier in beslag genomen.

Op het politiebureau werd direct een bedje voor de hond klaargemaakt. "Hij heeft een tijdje bij de collega's achter de balie gelegen en kreeg water en eten. Door iedereen werd natuurlijk de nodige aandacht aan haar gegeven. Het is een hele lieve en vrolijke hond", aldus nog de politie.

Het dier heeft een eigen plekje in een hondenhok gekregen om tot rust te komen. In de woning is een briefje achtergelaten voor de verzorger. De dierenpolitie neemt de zaak verder op zich en neemt passende maatregelen.

Politie Eindhoven49 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tess Vanreusel

  Ik heb een schat van een vriendin die mijn hond bij haar neemt als wij op verlof gaan... Voor hem is het 'als thuiskomen' als ik hem daar afzet... Dank u Anneke !

 • Katrien Rasschaert

  Ik werk de hele dag ga vroeg wandelen en daarna meteen naar huis mijn lieverd wacht steeds geduldig om dan aan een goede wandeling te beginnen. Buren hebben er geen last van. Maar weken lang is er toch over.

 • AM G

  Als ik met verlof ga blijft mijne woef ook thuis, met dezelfde regelmaat krijgt zij eten, drinken, spel en wandeling door gekende personen. Op tien jaar tijd NOOIT lastig geweest, wel blij als er iemand voor haar langskomt en ze zal nooit met vreemde mensen meegaan die ze niet kent.

 • Mauveke

  Scherlock ik heb een golden retriever mij vrienden een labrador kunnen echt wel langer als drie uur alleen blijven binnen in een warme mand met eten en drinken

 • van den eede joannes

  Geen hond geen last die van je buren zullen het U wel lastig maken

Meld een bug