Politie maakt voorlopige balans op van carnaval in Keulen: 14 aanrandingen en een verkrachting

REUTERS
In Duitse steden is het carnavalsfeest al van start gegaan. De politie van Keulen heeft reeds een eerste balans opgemaakt en die oogt niet fraai.

In Keulen vieren de meesten mensen op een vredevolle manier feest, maar sommigen gedragen zich agressief en gewelddadig - vaak met een pint te veel op. En helaas jagen de feestelijkheden ook de misdaadcijfers de hoogte in.

Dit blijkt uit een eerste voorlopig rapport van de politie na één dag carnaval. 130 mensen moesten na ongeregeldheden op vraag van de ordediensten het feestgedruis verlaten. 33 personen werden in bewaring genomen en 5 gearresteerd.

REUTERS

Gisteravond werden 70 strafklachten ingediend, het merendeel daarvan wegens het opzettelijk veroorzaken van lichamelijke letsels.

Volgens de politie van Keulen waren er ook 14 aanrandingen op de eerste dag van het carnaval. Een 42-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van een verkrachting. Een verdachte werd opgepakt en vandaag al voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

AP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Catherine Evers

    Klinkt als een normale carnaval zoals we die van vroeger kennen... Daarom dat ik dat al 25 jaar niet meer vier.

  • Mathias Verachtert

    Triest...