Politie Los Angeles schiet ongewapende man in het hoofd

Agenten dachten dat de man gewapend was en schoten hem in het hoofd. (archieffoto)
AP Agenten dachten dat de man gewapend was en schoten hem in het hoofd. (archieffoto)
De politie van Los Angeles (LAPD) heeft afgelopen weekend een man in het hoofd geschoten die om hulp riep. De man zwaaide daarbij met zijn arm, die in een handdoek was gewikkeld. De agenten dachten naar verluidt dat hij gewapend was en openden het vuur. Het slachtoffer is in kritieke toestand.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag. Rond 18.30 uur zagen agenten hoe een man naar hen gebaarde. Toen de politiewagen dichterbij kwam, stak de man zijn arm uit, die in een handdoek was gewikkeld. De agenten dachten dat de man gewapend was en riepen dat hij zijn pistool moest laten vallen. Toen dat niet gebeurde, schoten de agenten hem neer. De man werd in het hoofd geraakt. Hoewel hij zwaar bloedend op de grond lag, sloegen de agenten hem in de boeien. Het hele gebeuren werd gefilmd door een motorrijder.

Het slachtoffer, dat ongewapend was, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. LAPD-commandant Andrew Smith liet al weten de zaak te zullen uitspitten. Volgens hem begingen de agenten alvast geen fout door de zwaargewonde man te boeien. "We doen dat altijd. Het is het beleid om iemand in een situatie als deze te boeien", aldus Smith.