Politie in Grenoble opnieuw beschoten

UNKNOWN
In de zuidoostelijke Franse stad Grenoble zijn voor de derde nacht op rij politiemensen aangevallen. Onbekenden hebben minstens twee schoten afgevuurd op een patrouillewagen. Niemand raakte gewond.

Sinds vrijdag zijn in Grenoble ongeveer 80 auto's in de brand gestoken. De rellen begonnen nadat de politie naar aanleiding van een inbraak in een casino een 27-jarige man had doodgeschoten. Volgens de politie heeft de veronderstelde rover eerst geschoten, zijn intimi gewagen van buitensporig politiegeweld.

Oppositiepoliticus Manuel Valls gewaagde van een "mislukking van het veiligheidsbeleid" van president Nicolas Sarkozy. Die heeft met het oog op de presidentsverkiezingen van 2010 aangekondigd dat hij zich meer wil toeleggen op he thema veiligheid.
 
Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux is zaterdag naar Grenoble gereisd en heeft daar beloofd meer te doen voor de stedelijke veiligheid door onder andere bewakingscamera's te gebruiken. Hij heeft ook 240 bijkomende veiligheidstroepen naar de stad gestuurd. (belga/gb)

UNKNOWN
UNKNOWN