Politie haalt 18 mensen uit container in Rotterdam na noodoproep van binnenin

Hulpdiensten paraat bij de Short Sea Terminal waar werd gezocht naar de container waar mensen in zaten.
ANP Hulpdiensten paraat bij de Short Sea Terminal waar werd gezocht naar de container waar mensen in zaten.
De Nederlandse politie heeft in de Rotterdamse Waalhaven achttien mensen uit een container gehaald, nadat er vanuit die container een noodoproep naar 112 was gedaan. 

Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht, want die was niet goed aanspreekbaar. De anderen worden ter plekke verzorgd door ambulancepersoneel. Mogelijk gaat het om vluchtelingen.

Het bleek een lastige klus om de container te traceren. De politie moest via zendmasten peilen om te ontdekken waar het telefoontje vandaan kwam. Omdat ook niet duidelijk was wat er was gebeurd en hoe de mensen eraan toe waren, was voor de zekerheid een groot aantal ambulances opgeroepen.

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam heeft naar aanleiding van de aangetroffen vreemdelingen een debat aangevraagd in de gemeenteraad. Hij heeft de indruk dat de toestroom van migranten/verstekelingen weer toeneemt in de regio.
 

Na medische zorg worden de achttien personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam. Die zal onderzoek doen naar hun herkomst en achtergronden. De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde, is opgepakt. Het is een 43-jarige man uit Roemenië. De vrachtwagen met oplegger is meegenomen voor onderzoek.

ANP
ANP
ANP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maurice snelders

  Die hebben een mobieltje en weten perfect waar ze zijn Hoe kan dat

 • jos robben

  container terug sturen naar afzender

 • Jan Lemmens

  Met container en alles terugsturen. Het is stilletjes aan genoeg geweest. Ik zou niet graag tot 70 willen werken om alles wat hier aankomt onderdak en een inkomen te geven.

 • Peter Van de Velde

  Er schijnt geen einde aan te komen. Integendeel, hopelijk zal ons kiesgedrag wat verandering kunnen teweegbrengen. Eigenlijk is er maar één partij die hiermee begaan is. De andere, van wie velen geloven hetzelfde te doen gaat zonder dat hun "trouwe" kiezers het op voorhand weten een coalitie aangaan met de linkse partijen...

 • piet devlieger

  Gewoon laten zitten. Niemand heeft hen verplicht in die container te kruipen.