Politie en actievoerders spelen kat-en-muisspel in Hongkong

REUTERS
Het is zaterdagavond onrustig in de straten van Hongkong, waar opnieuw actie wordt gevoerd voor democratische hervormingen. Nadat nieuwe protesten eerst vreedzaam leken te verlopen, zijn actievoerders en ordetroepen opnieuw in een kat-en-muisspel verwikkeld geraakt. Van nieuw geweld is voorlopig nog geen sprake.

Hongkong beleeft zijn elfde weekend van protesten. Honderdduizenden mensen trokken zaterdag de straat op, de leiders van de manifestaties hopen zondag minstens 1 miljoen mensen te kunnen mobiliseren.

Zaterdagavond loopt de spanning in Hongkong weer op. Vooral in de omgeving van een politiekantoor in het district Mong Kok is het onrustig. Actievoerders gooien er eieren naar de politie en beschijnen de agenten met laserstralen.

Intussen roept de Europese Unie op tot kalmte. In een zaterdag gepubliceerde verklaring zegt Hoge Vertegenwoordiger Federica Mogherini dat terughoudendheid cruciaal is. Ze betreurt de "gewelddadige incidenten" van de afgelopen dagen en weken en roept op tot de-escalatie.

REUTERS
REUTERS
REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Serge Aernoudt

    Hoe kan een politiemacht zo hardhandig optreden tegen haar eigen bevolking? Kinderen kunnen klappen uitdelen aan hun ouders en/of omgekeerd. Ze zouden beter meedoen met hun eigen mensen.

  • Levi Raes

    Federica mogherini was opvallend stil toen er protesten waren in Catalonië....