Politie dreigt te schieten op jong gezin nadat vierjarige “pop stal in winkel”

Gewelddadige arrestatie jong gezin in Phoenix
rv Gewelddadige arrestatie jong gezin in Phoenix
Claire Gallego, de burgemeester van Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona, heeft haar excuses aangeboden nadat er een video was opgedoken waarin een gezin met jonge kinderen op een gewelddadige manier wordt opgepakt.

De arrestatie vond eind mei plaats op een parking in Phoenix. Op beelden is te zien hoe de agenten de familie bevelen om uit het voertuig te stappen. De agenten roepen en schelden en dreigen ermee het vuur te openen. De vader van de familie krijgt klappen terwijl hij geboeid is. Reden van het politieoptreden: een vierjarig kind zou een pop hebben meegenomen uit een winkel.

"Net zoals vele anderen, ben ik gedegouteerd door wat ik in de video heb gezien over de interactie van de politie van Phoenix met de familie en de jonge kinderen", verklaarde burgemeester Claire Gallego in een mededeling die gepubliceerd is op Twitter. Het gedrag van de agenten is "niet gepast" en "duidelijk niet professioneel". "Er is geen enkele situatie waarin dit gedrag aanvaardbaar zou zijn.”

Volgens lokale zender ABC zal de familie juridische stappen zetten en eist ze 10 miljoen dollar van het bestuur van Phoenix. 




8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Die hoge bedragen die ze eisen. Dat komt door hun systeem. Nadat de gerechtskosten en de advocaten betaald zijn schiet daar niet veel meer van over.

 • Fons De spons

  Een kind van 4 jaar Patrick, 4. Die stelen niet maar nemen iets mee zonder bijbedoelingen.

 • Joeri De clercq

  Iedereen die al in america is geweest en politie acties heeft gezien, weet dat ze soms erg overdreven hard opstellen. Zo heb ik in Miami en Detroit tafarelen gezien dat veel profesioneler en zachter kon aangepakt worden, moet reken dat dader ook weet hoe ze hem gaan pakken,, dat is gelijk achter een wild dier aanlopen dat is angst en adrealine en instinckt en dan kan je rare sprongen maken. Moesten wij zo een beleid hebben hadden andere criminelen op ons grondgebied. Je oogst wat je zaait

 • Patrick Rutten

  Ze eisen 10 miljoen dollar. Komen er ook nog excuses voor het stelen van de pop?

 • Ludwig Vanden Boer

  Zoals altijd worden de dader slachtoffer en blijven de echte slachtoffers in de kou staan.