Ga naar de mobiele website
^ Top

Politie Berlijn op zoek naar Belg na moord op kunstenares uit SM-milieu

Op bewakingsbeelden is te zien hoe het slachtoffer en de vermoedelijke moordverdachte drank kochten in een supermarkt.
Berlin Polizei Op bewakingsbeelden is te zien hoe het slachtoffer en de vermoedelijke moordverdachte drank kochten in een supermarkt.
Na de moord op een 41-jarige kunstenares is de politie van Berlijn op zoek naar een Belgische verdachte. Die zou Ewa Kacprzykowska vorige vrijdag hebben gedood in haar appartement in de stadswijk Kreuzberg. Vermoed wordt dat dader en slachtoffer elkaar ontmoetten in de Berlijnse sadomasochistische scène, waar de vrouw al jarenlang in opereerde.

Bewoners van het appartementscomplex alarmeerden rond 21.30 uur vrijdagavond de brandweer nadat brand was uitgebroken in het appartement dat de vrouw huurde. De brandweer vond even later de levenloze vrouw, de in Polen geboren Ewa Kacprzykowska. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar tevergeefs. De doodsoorzaak bleek niet de brand te zijn. Volgens een woordvoerder van de politie overleed de vrouw aan snij- en steekwonden en letsels als gevolg van bruut geweld.

Samen om drank
Getuigen vertelden de politie dat een man net voor het uitbreken van de brand uit een raam van het appartement was gesprongen en over de binnenplaats van het appartementscomplex was gevlucht. Enkele uren voor de brand deed de vrouw, vergezeld van een man, nog aankopen in een supermarkt, zo bleek uit bewakingsbeelden. De twee kochten een fles rode en een fles witte wijn en twee flessen wodka. De twee verlieten goedgeluimd de supermarkt.

De speurders zijn niet zeker dat de man op de bewakingsbeelden ook de moordenaar van de vrouw is. Vermoed wordt dat de twee elkaar leerden kennen in de SM-scène van Berlijn, waar de vrouw al jarenlang deel van uitmaakte. Of er drugs in het spel waren, wordt nog onderzocht. De speurders vraagt wie informatie zou hebben over de man op de beelden contact op te nemen met de Berlijnse politie op tel. 4664 911 222.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Marc Geerts

    Als ik hem tegenkom zal ik vragen dat hij Geens effen kan bellen.

Meld een bug