Politie arresteert verdachte die mogelijk betrokken is bij transport drugschemicaliën

Het busje vol met 'chemische troep' aldus de Nederlandse politie op Twitter.
Politie Oost-Brabant/Twitter Het busje vol met 'chemische troep' aldus de Nederlandse politie op Twitter.
Door een oplettende getuige in het Nederlandse Budel-Schoot is gisteren in het Noord-Limburgse Pelt een verdachte gearresteerd, die mogelijk betrokken was bij een transport van chemische stoffen voor de productie van drugs. Dat maakte de Nederlandse politie bekend. 

De getuige zag verdachte handelingen aan een bestelwagen en een personenwagen, en kon de politie een goede beschrijving van de twee voertuigen geven, want hij vertrouwde het zaakje niet.

Toen de Nederlandse politie de bestelwagen onderschepte, ontdekten agenten in de laadruimte vijf vaten met tientallen liters chemicaliën. De geur was zo sterk dat een politieman moeilijkheden met zijn ademhaling kreeg.

Grondstoffen voor productie van synthetische drugs

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen in Nederland concludeerden dat het ging om liters grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs. De bestuurder werd meteen gearresteerd. Even later werd in ons land, in Pelt, een tweede verdachte gevat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.