Politici, politieagent en zakenmannen opgepakt bij operatie tegen maffiaclan 'Ndrangheta

Archiefbeeld.
Getty Images Archiefbeeld.
Zeventien verdachten, onder wie belangrijke lokale politici en een politieagent, zijn gearresteerd bij een grote Italiaanse politieoperatie tegen de 'Ndrangheta-maffia. De politie zegt vandaag dat ze de Libri-misdaadfamilie viseerde, die verschillende delen van de stad Reggio Calabria controleert.

Twaalf verdachten zitten in voorhechtenis, vijf onder huisarrest. 

Nieuwsagentschap ANSA meldt dat een van de opgepakte politici Alessandro Nicolo is, regionaal raadslid van het extreemrechtse Broeders van Italië. Ook Sebastiano Romeo, fractieleider van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) in het regioparlement, staat onder huisarrest. 

In het communiqué van de politie staat te lezen dat de politieagent, die eveneens onder huisarrest staat, ervan verdacht wordt dat hij vertrouwelijke informatie lekte aan een lokale politicus. Naast politici en een politieagent zitten ook zakenmannen in de cel. Hun namen zijn niet vrijgegeven.

Er zouden vandaag ook verschillende miljoenen aan bezittingen in beslag zijn genomen. Het gaat om restaurants, bouwbedrijven en immobiliënkantoren.

De politie zegt dat ze tijdens het onderzoek telefoontaps gebruikte en tips ontving van overlopers. Overlopers zijn zeldzaam bij de 'Ndrangheta, een organisatie die doorgaans goed de rangen sluit. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    Hier krijgen de speurders al op voorhand te horen dat ze beter niet teveel in de blauwe rangen en loge clubs (De Bende...criminele vrijmetselaars) rondneuzen als ze willen "opklimmen", een mooi pensioentje en een royaal leven van de staatskas willen verkrijgen.

  • rik van dijck

    Zouden ze hier ook eens mogen doen , ne serieuze razzia houden ...