Polen wil 'Fort Trump' binnenhalen

Trump met zijn Poolse collega Andrzej Duda
Photo News Trump met zijn Poolse collega Andrzej Duda
Polen is bereid om meer dan twee miljard dollar te betalen voor een Amerikaanse militaire basis op zijn grondgebied. President Donald Trump zegt dat hij het aanbod "zeer serieus" zal bestuderen.

Trump maakte het nieuws bekend op een gemeenschappelijke persconferentie in het Witte Huis met zijn Poolse ambtgenoot. Trump zei dat het onderzoek in de eerste plaats "de militaire bescherming van de twee landen" in overweging zal nemen, maar ook "de kostprijs".

"Fort Trump"

Op de persconferentie riep de Poolse president Andrzej Duda Trump op om "meer Amerikaanse soldaten in Polen te ontplooien". Hij suggereerde ook dat de militaire basis de naam 'Ford Trump' zou kunnen krijgen.

Als er effectief een Amerikaanse basis komt in Polen, zou dat binnen de NAVO, waar Polen lid van is, tot spanningen kunnen leiden. Ze zou ook tot nog meer frictie kunnen leiden tussen het Westen en Rusland.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc werbrouck

    De armoede in Polen...en 2 miljard (!!!) investeren voor Amerika..

  • Dimitri Mostrey

    Daarnet het volledig interview gezien. Polen is niet te spreken over de gaspijplijn en energiedeal die Duitsland met Rusland maakte. Het is ook onbegrijpelijk. Enerzijds boycot de EU Rusland met, letterlijk, appelen en peren en Duitsland gaat voor miljarden harde valuta geven voor energie. Wist u dat er 10 miljoen Polen wonen in de VS? Wow. Dat is 20% van alle Polen ter wereld.

  • Eddy van Dorst

    Al de landen dat we vroeger dachten dat ze lomp waren bewijzen stilaan dat ze beter besturen dan den belziek en véél slimmer zijn dan onze mini sters