Ga naar de mobiele website
^ Top

Poetin wil zichzelf opnieuw opvolgen als president

EPA
De Russische president Vladimir Poetin wil graag op post blijven. De 65-jarige leider zei tegen medewerkers van een autofabriek dat hij een nieuwe ambtstermijn ambieert.

Poetin kreeg eerder op de dag tijdens een evenement ook al de vraag of hij zich weer kandidaat wil stellen. Hij vroeg daarop aan het jonge publiek of hij op hun steun kan rekenen. Toeschouwers schreeuwden "ja" en applaudisseerden. De president beloofde daarop hun reactie mee te wegen als hij de knoop doorhakt over de vraag of hij weer president wil worden. Niet veel later bevestigde hij zijn - niet onverwachte - wens president te blijven.

Poetin is al sinds 2000 aan de macht. Hij was zowel premier als president. Waarnemers gaan ervan uit dat hij de verkiezing van maart komend jaar weer zal winnen. Hij zou dan in principe tot 2024 kunnen aanblijven als president.

Poetin was was reeds van 2000 tot 2008 staatshoofd van de Russische gederatie. Tussen 2008 en 2012 was hij premier onder Dmitri Medvedev, om vanaf 2012 weer president te zijn. Zijn huidige, derde, termijn loopt op 7 mei 2018 af.

De Federatieraad, of het "hogerhuis" van Rusland, dient de exacte verkiezingsdatum nog vast te leggen. De aankondiging daarvan moet tussen morgen en 17 december gebeuren. Daarna kan de campagne beginnen.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gust Mannet

  ik denk de uitslag van die verkiezingen te weten......98% poetin en de ander 2% kiezers levenslang naar zoutmijn siberie..

 • Tom Smet

  Hopelijk het lukt hem wel.respect.

 • Jan Van Vlaanderen

  juiste man, sterk, niet zo ne pamper zoals hier

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Laten we hopen dat hij blijft!! Eindelijk eens een uitstekende leider in Rusland

 • Jef Nagels

  Succes, Vladimir!

Meld een bug