Poetin wil leger moderniseren en zet in op gevechtsrobots, drones en lasers

rv
Bij de uitbouw van het Russische leger moet het komende decennium worden gefocust op gevechtsrobots, drones en lasers. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag verklaard.

"Er moet een uitbreiding komen van de onbemande verkennings- en aanvalsvliegtuigen, lasers en hypersonische systemen, wapens op basis van nieuwe natuurkundige principes en robotsystemen die verschillende taken kunnen uitvoeren op het slagveld", verklaarde de Russische president tijdens een bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad, zo blijkt uit een verslag dat door het Kremlin werd vrijgegeven. Binnen enkele jaren moet zeventig procent van alle wapens modern zijn.

Volgens het Russische persbureau Interfax is Poetin een dag eerder ook teruggekomen op de ontploffing die zich in augustus voordeed op een militaire testsite nabij Severodvinsk. Bij de explosie tijdens de test van een raketmotor kwamen toen zeven mensen om het leven. 

De president deelde mee dat daarbij een uniek wapen was betrokken, dat nog in ontwikkeling was. Volgens de Britse omroep BBC heeft Poetin tijdens een plechtigheid met de nabestaanden beloofd dat hij "zeker zal doorzetten" met de perfectionering van dat wapen, waarover geen verder informatie gegeven wordt.
Bij die ontploffing kwamen in augustus ook radioactieve isotopen van strontium, barium en lanthanum vrij.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssens

    Zo kan hij zonder één soldaat te verliezen ons legerloos Europa binnenvallen en de wanna-be dictators van de EU eens op hun plaats zetten. Ik hoop het.

  • Frans Peeters

    Snel de F35 afbetellen want we lopen achter en de nieuwe orde is technologie

  • Donald Deschutter

    Haha de robots van Poetin zullen vechten tegen die van Trump. Pure stoerdoenerij.