Poetin wil graag gesprek onder vier ogen met Trump in Helsinki

Poetin en Trump tijdens de G20-top in Hamburg, Duitsland op 7 juli 2017.
REUTERS Poetin en Trump tijdens de G20-top in Hamburg, Duitsland op 7 juli 2017.

De Russische president Vladimir Putin wil een privégesprek houden met de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de top in Helsinki op 16 juli. "De Russische president zou de top zelfs starten met een ontmoeting met Trump indien zijn Amerikaanse collega daarmee akkoord gaat", aldus zijn woordvoerder Dmitry Peskov.

Tot nu toe hebben de twee presidenten elkaar enkel in de marge van internationale bijeenkomsten ontmoet, de laatste keer in november in Vietnam. Dit zal de eerste keer zijn dat ze een onderonsje met z'n tweeën zullen houden. 

Trump liet eerder weten dat hij tijdens de top de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen zal bespreken met zijn collega. Ook de toestand in Syrië en Oekraïne zal aan bod komen.

Het Kremlin meldt dat Poetin niet van plan is om te spreken met de Amerikaanse wetgevers die deze week in Rusland verblijven.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MICHELINE GEVERS

    Privé gesprek?? Dus geen commentaar. Enkel "Het was het fantastische gesprek ooit. Het beste dat ik ooit gehad heb" En morgen is het terug ambras zoals voordien,naar Trump zijn gewoonte..

  • Yannik Samoy

    Citaat van een Japanse krijgsheer: "Men kan beter een gouden brug bouwen zodat de vijand kan vluchten".

  • annie dupont

    privé gesprek ??? wedden dat trump staat te springen ... wie vertrouwt trump nog ?