Poetin verlengt voedselembargo tegen het Westen tot eind 2019

Russian President Vladimir Putin attends a meeting in the Kremlin in Moscow, Russia, Thursday, July 12, 2018. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
AP Russian President Vladimir Putin attends a meeting in the Kremlin in Moscow, Russia, Thursday, July 12, 2018. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
De Russische president Vladimir Poetin heeft het embargo op de import van voedingsproducten uit de westerse landen verlengd tot eind 2019. Dat embargo werd in 2014 ingesteld nadat de Verenigde Staten en Europa sancties hadden uitgevaardigd tegen Moskou voor de veronderstelde Russische rol in de Oekraïense burgeroorlog. Het Russische embargo treft hoofdzakelijk landen van de Europese Unie. 

In het wederzijdse lik-op-stukoptreden is de inmiddels vierde verlenging door Moskou van het voedselembargo een antwoord op het besluit van de 28 EU-landen van eind juni om de economische sancties tegen Rusland opnieuw met zes maanden te verlengen. Bussel wrijft Moskou niet-naleving aan van de Akkoorden van Minsk, die een politieke oplossing voor het conflict in Oekraïne moeten bieden. 

De Europese sancties - samen met kelderende energieprijzen - hebben Rusland in eerste instantie economisch pijn gedaan, maar Moskou is die recessie inmiddels te boven gekomen. De Russische overheid verwacht zelfs dat de maatregelen de eigen nationale landbouwsector op langere termijn ten goede zullen komen. 
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Didier VandeVyver

  en waarom werd het WK voetbal niet geboycot ?

 • Fredien Vandervekens

  Weinig in de "spots", wél bij de pinken ! Laat heel stoicijns het Westers circus aan zich voorbij gaan. Koel en berekend ! Doet de "ster" van Stalin en co verbleken. Knap !

 • Raphael Coryn

  Europa is zijn eigen ondergang aan het delven.onze "leiders" zijn veel te zwak en te toegeeflijk. kunnen niet op eigen benen staan gebrek aan leiderschap zie migratie en tegenover Amerika.

 • Philippe Vander Haeghen

  Dan eten ze maar geen peren. Voila.

 • Louis Remels

  Eu zou beter de banden met Moskou aanhalen ipv de ruziestoker en wat minder Trump te volgen. Trump wil gewoon veel wapens verkopen