Poetin: “Rusland bereid tot samenwerking met NAVO”

Russisch president Vladimir Poetin.
via REUTERS Russisch president Vladimir Poetin.
De Russische president Vladimir Poetin is bereid om met de NAVO samen te werken tegen internationaal terrorisme, lokale conflicten en de verspreiding van massavernietigingswapens, maar waarschuwde voor "stereotypen". Dat heeft de Russische leider gezegd in Sotsji op een vergadering over de Russische marine.

"We hebben herhaaldelijk onze bereidheid uitgesproken om met de NAVO samen te werken en samen echte gevaren af te wenden als internationaal terrorisme, lokale bewapende conflicten en het gevaar voor een ongecontroleerde proliferatie van massavernietigingswapens", zei Poetin.

Tegelijkertijd waarschuwde de Russische leider voor het oude denken toen er nog twee militaire blokken waren. "Stereotypen van de afgelopen jaren kunnen geen goed instrument zijn om efficiënte beslissingen te zoeken en te nemen in de omstandigheden van een snel veranderende moderne wereld", aldus Poetin.

Dinsdag start een "minitop" van de NAVO in Londen naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de organisatie.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daan Roos

  En de VS vertrekken uit Duitsland Polen Kosovo Italië België enz....Dirk?

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Dan moet hij zelf het voorbeeld geven en vertrekken uit Oekraine en stoppen met wapens te gebruiken/leveren.

 • jef Joossens

  Dat is het beste dat de NAVO de laatste 50 jaar is overkomen. Ze mogen voor mijn part zelfs Rusland laten toetreden en Turkije eruit gooien.

 • Polutnik Ronald

  Eigenlijk wel een goed voorstel van Poetin , of tenzij hij slimmer is en hij als spion wil toetreden bij de NAVO.