Poetin rijdt nieuwe brug naar de Krim over aan stuur van vrachtwagen

REUTERS
De Russische president Vladimir Poetin heeft de nieuwe brug tussen het voormalige Oekraïense schiereiland de Krim en het Russische vasteland officieel ingehuldigd. Hij deed dit door aan het stuur van een feloranje vrachtwagen de brug over te rijden. 

Voor het Kremlin is de brug erg symbolisch. De inhuldiging was dan ook live te volgen.

De president werd gevolgd door ongeveer 35 voertuigen. 'De brug van de Krim' is 19 kilometer lang en verbindt het schiereiland Kertsj met het schiereiland Taman in het zuiden van Rusland. De brug gaat over de Straat van Kertsj.

Rusland annexeerde de Krim in maart 2014. Oekraïne blijft de Krim als een deel van zijn grondgebied beschouwen. Het Westen veroordeelde de beslissing van Moskou als een schending van het volkenrecht.

REUTERS
REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elena Orlova

  Proficiat! !! Goed zo!!

 • samir bouazza

  Vs en Israël zijn vals beide landen eerst ontdekt door moslims, ze zouden moeten stoppen met wijzen als er zelf wordt gewezen naar hen

 • Erik Svensson

  Ze bouwen in Rusland in elk geval sneller bruggen dan wij als je nadenkt over hoe lang het duurt vooraleer die Lange Wapper hier staat.

 • johan debue

  De Krim was en zal altijd van Rusland blijven en al die westerse prietpraat zal daar niets aan veranderen.

 • Raynel Enfield

  de Krim behoort Historisch en nu juridisch Rusland toe. het was een toevallige president die zonder het volk te raadplegen de krim plaatste bij oekraine ...nu heeft het volk bepaald waar de krim thuis hoort, dus echte democratie.Het ontsluiten van de krim met een brug verbinding is een goede weg naar ontwikkeling toe