Poetin: “Relatie met VS wordt slechter en slechter”

AFP
De Russische president Vladimir Poetin constateert dat de betrekkingen met de Verenigde Staten verslechteren. Dat zei hij vandaag in een interview met het tv-kanaal MIR. Poetin hekelde de sancties die de regering-Trump heeft opgelegd aan Rusland.

Poetin kwam met zijn sombere uitlatingen in de aanloop naar de G20-top in Japan, waar hij naar verwachting de Amerikaanse president Trump zal ontmoeten. “Onze betrekkingen gaan bergafwaarts, ze worden slechter en slechter”, zei Poetin, die wees op de 'tientallen' sancties die afgelopen jaren tegen Rusland zijn ingesteld. De Russische leider stelde tegenover de verslechterde relatie met Washington de opgebloeide betrekkingen met China.

Recent besloot Trump duizend militairen naar Polen te sturen, op verzoek van Warschau om potentiële agressie van Rusland af te schrikken. Ook overweegt hij sancties vanwege Ruslands pijplijn voor gas uit het noorden en waarschuwde hij Duitsland voor afhankelijk worden van energie uit Rusland.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben sancties goedgekeurd als een centraal onderdeel van hun reactie op de politieke crisis in Oekraïne. Een huis in Rusland van 100.000 euro is onbetaalbaar als je salaris is maar 800 euro p/maand of je pensioen is 200 p/maand. Rusland heeft een kleinere economie (GDP) dan Italië. Amerika is een super-power, de enigste super-power.

 • Sandra Peeters

  Kan zeggen wat je wil van Poetin, maar hij beseft wat hij doet. Poetin doet beetje aan spierballen rollen, maar dat werkt ook zo voor de doorsnee Russische kiezer, maar die is geen vragende partij voor oorlog hé. Trump is wel een losgeslagen probleem in combinatie met de vergane glorie van de VS. Want VS wie? De VS is een ruziestoker maar geen supermacht meer hé, China bv. wel. Met al die geloofsgekken in de VS voel ik me ook beter op mijn gemak bij Rusland en China.

 • Martin Meuris

  Niet alleen de relatie Rusland met de USA maar ook de EU met de USA! Laat ons toenadering zoeken met Rusland, dat is ook Europa!

 • chris Ceulemans

  Dat ziet er al jaren aan te komen...wapenwedloop terug bezig, doemdenken is niet zo veraf...

 • Marcel De Bock

  Beste vrienden van gisteren worden vaak de grootste vijanden van morgen.