Poetin: “Relatie met VS wordt slechter en slechter”

AFP
De Russische president Vladimir Poetin constateert dat de betrekkingen met de Verenigde Staten verslechteren. Dat zei hij vandaag in een interview met het tv-kanaal MIR. Poetin hekelde de sancties die de regering-Trump heeft opgelegd aan Rusland.

Poetin kwam met zijn sombere uitlatingen in de aanloop naar de G20-top in Japan, waar hij naar verwachting de Amerikaanse president Trump zal ontmoeten. “Onze betrekkingen gaan bergafwaarts, ze worden slechter en slechter”, zei Poetin, die wees op de 'tientallen' sancties die afgelopen jaren tegen Rusland zijn ingesteld. De Russische leider stelde tegenover de verslechterde relatie met Washington de opgebloeide betrekkingen met China.

Recent besloot Trump duizend militairen naar Polen te sturen, op verzoek van Warschau om potentiële agressie van Rusland af te schrikken. Ook overweegt hij sancties vanwege Ruslands pijplijn voor gas uit het noorden en waarschuwde hij Duitsland voor afhankelijk worden van energie uit Rusland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.