Poetin noemt vergiftigde dubbelspion Skripal "stuk uitschot" en "landverrader"

Russisch president Vladimir Poetin.
AP Russisch president Vladimir Poetin.
De Russische president Vladimir Poetin heeft de in Groot-Brittannië vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal omschreven als een "stuk uitschot" en een "landverrader". Nog volgens Poetin werkte Skripal vanuit Groot-Brittannië samen met westerse inlichtingendiensten.

"Die Skripal is gewoon een spion die zijn land heeft verraden", zei Poetin tijdens een conferentie over energie in Moskou. "Hij werd opgepakt en gestraft, zat vijf jaar in de gevangenis. We hebben hem vrijgelaten en hij is naar Groot-Brittannië vertrokken en bleef samenwerken met inlichtingendiensten, en hen adviseren."

Poetin meent ook dat er een hele "mediacampagne" werd opgezet rond de man. "Stel je voor dat iemand je land verraadt", zei Poetin. "Wat denk je over hem? Hij is een stuk uitschot, en dat is het zowat."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Skripal en zijn dochter Joelia werden begin maart in het Britse Salisbury vergiftigd met het zenuwgif novitsjok. Volgens Londen zat de Russische inlichtingendienst achter die vergiftiging, en er is een Europees aanhoudingsmandaat tegen de twee Russen die ervan worden verdacht de Skripals te hebben vergiftigd. Moskou van zijn kant ontkent hier iets mee te maken te hebben. Onderzoeksjournalisten ontdekten dat de twee mannen die hiervan beschuldigd worden, voor de Russische inlichtingendiensten werken.

In een bizar TV-interview, vorige maand, zeiden die twee mannen dat ze inderdaad in Salisbury waren, maar gewoon om de kathedraal en Stonehenge te zien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.