Poetin noemt Merkels migratiebeleid “kapitale fout”

Vladimir Poetin ontmoette op de G20 Donald Trump, die hij een getalenteerd mens noemt.
AFP Vladimir Poetin ontmoette op de G20 Donald Trump, die hij een getalenteerd mens noemt.
De Russische president Vladimir Poetin heeft kort voor het begin van de G20-top in Osaka felle kritiek geuit op het migratiebeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij noemde het een "kapitale fout" van Merkel om in 2015 honderdduizenden vluchtelingen toe te laten tot Duitsland.

Het Russische staatshoofd noemde in gesprek met de Financial Times de militaire activiteiten van zijn land in Syrië succesvol. Door de burgeroorlog, en mede door de rol van Rusland daarin, is een gigantische vluchtelingenstroom op gang gekomen.

Poetin roemde het migratiebeleid van de Amerikaanse president Donald Trump, die hij een getalenteerd mens noemt. Hij kan dan wel niet beoordelen of een muur op de grens met Mexico goed is, maar het is volgens Poetin in ieder geval slecht als niemand iets doet aan "massa-immigratie".

Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in zomer 2015 trokken honderdduizenden vluchtelingen naar Duitsland. (archieffoto)
AFP Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in zomer 2015 trokken honderdduizenden vluchtelingen naar Duitsland. (archieffoto)
Een Russisch Su-24-gevechtsvliegtuig stijgt op vanaf een Syrische basis voor een nachtelijk bombardement. Foto uit oktober 2015.
AP Een Russisch Su-24-gevechtsvliegtuig stijgt op vanaf een Syrische basis voor een nachtelijk bombardement. Foto uit oktober 2015.30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Voet

  Als je zomaar iedereen binnenlaat betekent je grens, je land en je identiteit niets meer.

 • Jef Lois

  Dan toch iemand die Frau Merkel de waarheid durft te zeggen onze politiekers zijn gewoon meelopers en durven niet tegen Merkel in te gaan. een proficiat voor Poetin.

 • Herbert Verbeeck

  @Kai. Waar haal je het. Obama heeft oorlogen moeten verderzetten die waren gestart onder republikeinse presidenten. De Irak crisis, Koeweit? Enz... Hij was tijdens zijn regeerperiode reeds aan het afbouwen. Trump enigste talent is dat hij schrik heeft. Maar zijn brein volgt niet steeds met zijn grotesk lawaai naar eender wie.

 • André Gijbels

  Poetin heeft gelijk, ze heeft er een soepje van gemaakt, hoeveel van al die vluchtelingen zijn in Rusland terecht gekomen, 0%, alléén in Europa, 100% dank zij Merkel

 • Kai Rombouts

  Als Hillary was verkozen had zij het lont in het kruitvat gestoken en was de Navo én de VS een oorlog gestart tegen de Russen, gegarandeerd. Vlak voor de kiezing van Trump was men de Navo generaals al aan het opwarmen, spijtig, Trump werd verkozen en alles kon terug in de ijskast. Msm knarsetand telkens die 2 samenzitten. Een oorlog moet en zal er komen, reken er maar op als de volgende democraat president wordt...