Exclusief voor abonnees

Poetin is de controle eventjes kwijt: dodencijfer door corona blijkt veel hoger dan officiële statistieken laten geloven

EPA
Dit weekend had een feest moeten worden voor Vladimir Poetin. De bekroning van zijn twintig jaar aan de macht. Maar nu Rusland al het vijfde hoogste cijfer van coronabesmettingen telt — en de dodentol veel hoger blijkt dan de officiële cijfers — ligt zijn populariteit lager dan ooit.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pavel Savka

  ik geloof europese cijfers ook niet, EU is gekend door fake news.

 • Frank Louman

  Je zal van de Russische staat nooit iets negatiefs lezen , het werkt er hetzelfde als bij andere dictaturen.

 • Joeri Biermans

  Italië, Spanje en Groot Brittannië hebben samen ongeveer een bevolking van 171,5 miljoen en staan alle drie boven Rusland. Dan doet Rusland het met zijn 144 miljoen inwoners het nog redelijk goed (of 146 miljoen, afhankelijk van of men bereid is de inwoners van de Krim er al dan niet bij te rekenen). Al denk ik dat vooral de invloed van genetica op de vatbaarheid voor de ziekte en de uitgestrektheid van het land een positieve invloed hebben op de Russische Coronacijfers.

 • Nico Villy

  Dat is ook niet moeilijk als je zowat alles tegen je hebt. De media de NAVO de europese leiders en de Cabal.

 • Luke Vincke

  Ach ja, weer een uitgelezen kans om Poetin te bekritiseren. Zouden we niet beter voor eigen deur vegen? Doen we hier zo goed in het Westen in onze strijd tegen het virus?