Poetin huldigt brug voor treinverkeer tussen de Krim en Rusland in

De Russische president Vladimir Poetin.
Ralf Hirschberger/dpa De Russische president Vladimir Poetin.
De Russische president Vladimir Poetin zal vandaag aanwezig zijn bij de inhuldiging van de omstreden brug voor het treinverkeer, die Rusland met het voormalige Oekraïense schiereiland de Krim verbindt. Dat laat het Russische agentschap Rosavtodor weten, dat verantwoordelijk is voor wegtransport.

“De brug van de Krim” is 19 kilometer lang en verbindt het schiereiland Kertsj, op de Krim, met het schiereiland Taman in het zuiden van Rusland. De brug gaat over de Straat van Kertsj. Sinds vorig jaar kan het wegverkeer de brug al over. Aan de toegang voor het treinverkeer werd vier jaar gewerkt.

Rusland annexeerde in 2014 het Oekraïense schiereiland de Krim. Oekraïne blijft de Krim als een deel van zijn grondgebied beschouwen. Het Westen veroordeelde de beslissing van Moskou als een schending van het volkenrecht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.