Poetin hoopt dat VS geen gesprekken van hem met Trump publiceren

Impeachment-onderzoek tegen Trump

Het Kremlin hoopt dat Washington geen vertrouwelijke telefoongesprekken tussen Vladimir Poetin en Donald Trump vrijgeeft.
REUTERS Het Kremlin hoopt dat Washington geen vertrouwelijke telefoongesprekken tussen Vladimir Poetin en Donald Trump vrijgeeft.
De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin heeft zich vandaag laten ontvallen dat de Russische leider hoopt dat de VS geen transcipties zullen publiceren van telefoongesprekken tussen hem en de Amerikaanse president Donald Trump.

Daarmee reageert Rusland op de publicatie van een transcriptie van een gesprek tussen Trump en zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski.

De woordvoerder van het Kremlin keurt de publicatie van dat telefoongesprek duidelijk af. “Het is geen normale diplomatieke actie om vertrouwelijke details van dit soort gesprekken vrij te geven”,  zei Dmitri Peskov aan het Russische staatsagentschap TASS. 

Daarnaast zegt Rusland niet te hopen dat de verslechterde banden met Washington leiden tot een gelijkaardige situatie. "We hebben in het kader van onze bilaterale betrekkingen al problemen genoeg en we hopen dat zo een situatie zich niet zal voordoen", klonk het.

Peskov liet opmerken dat het publiceren van transcripties van telefoongesprekken een "ongewone praktijk" is. "Normaal zijn gesprekken tussen staatshoofden geheim. Dat is zo in de hele wereld.”

Trump tijdens een telefoongesprek met Poetin.
EPA Trump tijdens een telefoongesprek met Poetin.

Lees ook: “Ik zou willen dat je ons een plezier doet”: Trump vroeg president Oekraïne in telefoongesprek om Biden te onderzoeken

Lees ook: Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?

Poetin en Trump.
REUTERS Poetin en Trump.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.