Poetin en Assad ontmoeten elkaar in Sotsji

REUTERS
De Russische president Vladimir Poetin heeft een onderhoud gehad met zijn Syrische ambtsgenoot en bondgenoot Basjar al-Assad. De ontmoeting vond plaats in Sotsji, in het zuiden van Rusland. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin gemeld.

"Het ging om diepgaande gesprekken tussen beide mannen, die elkaar voor het laatst in december vorig jaar gesproken hadden op de militaire basis van Hmeimim in Syrië", zo luidt het. "De twee leiders drukten nogmaals op het belang van het creëren van voorwaarden voor een politieke oplossing voor het conflict in Syrië."

Volgens Peskov zei Poetin dat hij Russische troepen in Syrië, die er het Syrische regime steunen, zal beginnen terughalen, "gezien de aanzienlijke overwinningen en successen van het Syrische leger in hun strijd tegen terrorisme". Volgens het Syrische staatspersagentschap Sana feliciteerde de Russische president zijn Syrische ambtsgenoot met de territoriumwinsten, die volgens Poetin tot "verhoogde legitimiteit" leidden.

Ook Assad ziet het belang van een "politiek proces" in, dat "nodig is parallel aan de strijd tegen terrorisme". "We weten dat dit geen gemakkelijke kwestie is want er zijn landen in de wereld die geen stabiliteit willen in Syrië", zo citeert Sana het staatshoofd. 

REUTERS8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  Beiden hebben mij achting in de omgekeerde mate dat ze voortdurend jaren gediaboliseerd zijn door Het Westen.

 • Peter Van de Velde

  Ja, we mogen echt alles weten en geloven wat die twee gezegd hebben.

 • Remi Kastaar

  Leiders, geen hyper dure postkaarten.

 • Stefan Vantstraat

  Het zijn toch kadeekes, die twee he.

 • Delcroix Jean-Pierre

  Wij zijn twee vrienden, jij en ik.