Poetin drukt medeleven met Duitsers uit, Trump veroordeelt "aanval op onschuldige mensen"

 Busjes van de politie rijden langs een leeg terras dat hoort bij de Grosser Kiepenkerl, een beroemd restaurant in de Duitse stad. Eerder op de dag reed een bestelbus in op het terras, dat toen vol zat met mensen.
ANP Busjes van de politie rijden langs een leeg terras dat hoort bij de Grosser Kiepenkerl, een beroemd restaurant in de Duitse stad. Eerder op de dag reed een bestelbus in op het terras, dat toen vol zat met mensen.
Na de dodelijke aanslag met een bestelwagen in Münster heeft de Russische president Vladimir Poetin zijn medeleven uitgedrukt aan Duits president Frank-Walter Steinmeier en bondskanselier Angela Merkel, zo meldt het Kremlin. De Amerikaanse president Donald Trump veroordeelt de "laffe aanval".

In de telegram van Poetin vraagt het Russische staatshoofd aan zijn Duitse ambtsgenoot om zijn "oprechte deelneming" over te maken aan de naasten van de slachtoffers. Hij wenst hen ook een "spoedig herstel".

"Ook al hebben de Duitse autoriteiten nog geen motief bekendgemaakt van deze laffe daad, veroordelen we ze", zegt Trump dan weer in een mededeling van het Witte Huis. "Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie van de slachtoffers. De gewonden wensen we een volledig herstel toe." De Amerikaanse regering zegt Duitsland alle hulp toe, klinkt het nog.

Gisteren reed een man in Münster met een bestelwagen in op een terras. Twee mensen kwamen daarbij om. De dader, een Duitser met psychische problemen, heeft zelfmoord gepleegd.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Inderdaad, Glen: bij die tragedie in Siberië hebben we de Europese leiders en Trump niet gehoord! Geen "thoughts and prayers" voor Russen blijkbaar! :(

 • Glen Van Bruyssel

  Poetin is veel te goed voor de europese klootzakken van politieke kwezels,waar waren hun medeleven bij de brand in Siberië waar vele kinderen het leven lieten?

 • frans Vullings

  als ik alles in de wereld ga bekijken zijn er ontelbare onschuldige mensen overal ter wereld door een terroristisch Amerika gedood maar daar hoor je niemand over

 • Patrice Haemers

  Heeft de bestuurder zichzelf wel doodgeschoten of is het toch zo dat er 2 daders zijn gaan lopen die ook in de bestelwagen zaten en alsnog de bestuurder hebben vermoord alvorens te gaan lopen?