Poetin dankt Trump voor hulp bij verijdelen van mysterieuze terreurdaad

Poetin en Trump tijdens de G20-top in Osaka in juni van dit jaar.
AFP Poetin en Trump tijdens de G20-top in Osaka in juni van dit jaar.
De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump bedankt voor het doorgeven van informatie waarmee een "daad van terreur" werd voorkomen in Rusland. 

“Vladimir Poetin heeft Donald Trump bedankt voor de overdracht van informatie die het mogelijk heeft gemaakt om terroristische aanslagen tegen Rusland te voorkomen”, zo staat te lezen in een persbericht van het Kremlin. De informatie werd uitgewisseld tussen de beide veiligheidsdiensten. Meer informatie over de aard van die inlichtingen staat niet in het bericht.

De Russische veiligheidsdiensten FSB hebben intussen wel bekendgemaakt dat ze vrijdag twee Russen hebben opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag te hebben voorbereid op Sint-Petersburg, meer bepaald op “drukke plaatsen” tijdens de nieuwjaarsperiode. Volgens de Russische geheime dienst FSB konden de arrestaties uitgevoerd worden dankzij Amerikaanse inlichtingen. 

Poetin en Trump kwamen overeen om verder te gaan met de samenwerking tegen terrorisme.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Arie Oskam

    Zo kan het dus ook !

  • Hendrik De Weerdt

    Zo hoort het.

  • Filiep Lapeire

    Mooi, beter samenwerken dan altijd maar gekibbel of dreigementen.