Poetin begrijpt enthousiasme rond speech Greta Thunberg niet: “Volwassenen moeten kinderen beschermen voor overmatige emoties”

Reuters, EPA
De Russische president Vladimir Poetin kan zich niet volledig inleven in het enthousiasme rond de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en haar bevlogen speech bij de Verenigde Naties vorige maand.

"Ik ben er zeker van dat Greta een goedmoedig en zeer eerlijk meisje is", zei de bewoner van het Kremlin vandaag tijdens een ‘energieweek’ in Moskou. 

Maar volwassenen moeten er volgens hem “alles aan doen om kinderen en jongeren niet in extreme situaties te brengen”. "Ze moeten hen beschermen voor overmatige emoties die hun persoonlijkheid kunnen schaden", voegde Poetin er meteen aan toe. Het is anderzijds dan weer zeer goed als de jeugd acute problemen signaleert, zei hij ook. "Zij moeten in elk geval steun krijgen".

"Maar als iemand kinderen en jongeren in zijn belang misbruikt, kan dit enkel maar afgekeurd worden", aldus het Russische staatshoofd - zonder namen te noemen. "Niemand heeft de tiener uitgelegd dat de moderne wereld complex en divers is", aldus Poetin.

Lees ook: Beroemde psycholoog waarschuwt ouders Greta Thunberg: “Dit kan rampzalig voor haar aflopen”

Lees ook: Anuna De Wever: “Belachelijk dat de hele wereld debatten voert over Greta Thunbergs communicatietechnieken”

Bekijk ook: “Hoe dùrven jullie?” Greta Thunberg pakt wereldleiders aan

Bekijk ook: Greta Thunberg haalt uit na haatreacties
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Weckhuyzen

  Er zijn mensen die de wereld proberen te beinvloeden dmv machtsmisbruik. Er zijn daarentegen mensen die de wereld proberen te beinvloeden door hun idealen en charisma. Wat haar is gelukt, heeft niemand voor gedaan. Blijkbaar heeft de eerste soort angst van de tweede soort die er in geslaagd is om zo'n internationale beweging op gang te brengen.

 • Don Tessers

  Putin heeft toch een zuivere blik op opvoeding en hun ouders. Want dat gezin is op kosten van Soros totaal losgeslagen.

 • Eva Munet

  Amai, de ironie dat Putin van alle mensen/wereldleiders een kind tegen zichzelf wil beschermen.

 • ANN LIMBOS

  Poetin en emoties is als een bok op een haverkist.

 • Sophia Hiemstra

  Ze mag elke week wel een klimaat toespraak houden.Mensen vinden het nog niet erg genoeg klimaat probleem. Dat de wereld het eens gaat VOELEN is het enige wat helpt.