Plunderingen in Parijs na Afrika Cup-winst Algerije

Supporters van het Algerijnse team vieren feest in Parijs.
AFP Supporters van het Algerijnse team vieren feest in Parijs.
In het centrum van Parijs zijn zeker twee winkels in de buurt van de Champs Elysées geplunderd toen rellen uitbraken na de winst van Algerije in de Afrika Cup. Direct na de overwinning rond 21 uur gisteravond gingen honderden mensen de straat op om de overwinning op Ivoorkust te vieren. De sfeer sloeg snel om in het centrum van de Franse hoofdstad.

De meeste mensen vierden feest, maar tientallen mensen besloten winkels in de omgeving te plunderen. Zo werden helmen, handschoenen en een motor meegenomen uit een motorzaak op de Avenue de la Grande Armée. Twee andere winkels werden geplunderd. Ook zijn meerdere ruiten van winkels ingegooid. 


De politie zette traangas in om de mensen uit elkaar te drijven aan de Place de l’Etoile. Volgens AFP is zeker één persoon opgepakt door de politie. Rond 1.30 uur was het opnieuw rustig in de buurt.


Doordat Ivoorkust na strafschoppen werd verslagen, staat Algerije in de halve finale van de Afrika Cup. Daarin treft het Nigeria.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris vangiesbergen

  Mogen die mensen nu niet gaan shoppen nu het solden zijn .Wel rare manier om iets te vieren .Laat ze zo verder doen en extreem rechts zal wel ooit de overhand halen . Want ook zelfstandigen die zo schade lijden zullen dan zo hun stem uitbrengen voor extreme partijen in plaats van liberaal .

 • piet devlieger

  Afrika Cup, Algerië tegen Ivoorkust. Waarom spelen ze dat niet in Afrika ?

 • Philippe Vanbelle

  het rotzooi van de gemeenten rond Parijs !

 • François Nuyts

  Je mag toch de overwinning van uw ploeg "vieren" zeker nietwaar ...

 • peter knaap

  zijn dat mensen in een beschaafde wereld