Plunderaars profiteren van chaos Florence om toe te slaan

Thomson Reuters
De politie van North Carolina heeft gisteren vijf plunderaars gearresteerd die munt wilden slaan uit de chaos die tropische storm Florence veroorzaakt. In het gebied werd een avondklok ingesteld vanaf 17 uur tot 6 uur 's morgens.

De politie van Wilmington bevestigde op Twitter dat er vijf dieven aangehouden werden. Zij waren de Dollar General aan 5th Street en Dawson Street aan het plunderen. De politie kreeg al om 13u30 berichten binnen over een aan de gang zijnde plundering in een Family Dollar aan 13th Street en Greenfield Street, maar de managers van de supermarkt hadden daar zelf gevraagd "voorlopig niet in te grijpen".

De autoriteiten probeerden de dieven wel te identificeren en verklaarden op Twitter dat ze alle mogelijke rechtsmiddelen zouden aanwenden om hen aan te klagen. Een paar uur later ging de politie over tot arrestaties. 

Als reactie op de plunderingen breidde Wilmington de avondklok in de bewuste regio ook met vijf uur uit.  Al vanaf 17 uur mocht niemand nog de straat op, terwijl dat in de rest van de stad vanaf 22 uur was.

Het National Hurricane Center verwacht nog meer "catastrofale overstromingen" in bepaalde delen van de staten North en South Carolina, waar Florence zich nog een tijdje zal blijven ophouden. Tot nu toe vielen er al minstens elf doden.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Karel Tichmann

  eric maier; "Vreemd dat Trump de nationale garde niet inzet. Obama deed het wel, idem Bush". Onzin, National Guard staat onder het beheer/gezag van de State, niet de Federale overheid.

 • veerle ballegeer

  @eric maier : de national guard is wel ter plaatse hoor, gezien op BBC World News.

 • Lucas Hermans

  het niveau amerikaan secuur beschreven

 • jean petermans

  Je kan het zogoed als overal toepassen : ieder nadeel heeft zijn voordeel.

 • eric maier

  Vreemd dat Trump de nationale garde niet inzet. Obama deed het wel, idem Bush.