Plotse verlamming van kleuter Kailyn (5) is groot mysterie. Tot mama naar het hoofd van haar dochtertje kijkt

Kailyn Griffin was er plots erg aan toe.
Facebook Kailyn Griffin was er plots erg aan toe.
Het was een beangstigend gezicht. Telkens de 5-jarige Kailyn Griffin probeerde recht te staan, viel ze om. Ook spreken ging plots erg moeizaam. De oorzaak bleek een mysterie. Tot mama Jessica het hoofdje van haar dochter checkte.

Toen de familie uit de Amerikaanse staat Mississippi vorige dinsdagavond naar een sportwedstrijd ging, was het meisje nog oké. Misschien was Kailyn de volgende ochtend gewoon nog niet goed wakker of sliepen haar beentjes. Het was in elk geval angstaanjagend om de kleuter zo te zien. Ze kon niet stappen en nauwelijks praten.

Dan keek Jessica naar het hoofdje van haar dochter en zag een teek zitten. De mama besloot wijselijk om de indringer te verwijderen en snelde dan in allerijl met Kailyn naar het ziekenhuis.

Volgens artsen leed het meisje aan paralyse ascendens, een verlamming waarbij het gif uit het teekspeeksel de motorische zenuwcellen lamlegt.

Deze verlamming begint doorgaans 5 tot 7 dagen na de beet van de teek en tast eerst de benen aan. In ernstige gevallen kan dit leiden tot een verlamming van de ademhalingsspieren wat dodelijk kan zijn.

Gelukkig werd de teek bij Kailyn tijdig weggehaald om erger te voorkomen. Het meisje herstelde wonderwel en kon aan het eind van de dag alweer lopen.

Jessica deelde het verhaal op Facebook om andere ouders te waarschuwen. "Alsjeblieft, kijk altijd goed na of er geen teek op het lichaam van je kinderen zit!", luidde haar advies. 
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Peeters

  Je kan wel degelijk een verlamming krijgen . Heb zelf een gezichtverlamming gekregen waarna borelia is vastgesteld. Wel geen tekenen gezien van beet. Maar na 6 weken volledig in orde .Maar mijn afweer systemen zijn daardoor wel verzwakt.

 • Magdalena Verschaeren

  Dit verhaal is sterk overdreven... Voor de symptomen verschijnen moet de bacterie Borrelia burgdorferi (als de teek besmet is) de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Ze zouden deze berichten beter uit het nieuws houden, ze bezorgen de mensen onnodige paniek.

 • monique dewaele

  @Tom Lloybregids de prop met ether is juist wat je niet mag doen - als je ze verdooft spuit ze haar maaginhoud terug in jouw lichaam met alle gevolgen van dien -gewoon verwijderen met tekentang

 • Lydia Appelmans

  Er zijn wel meer insecten waarvan je je afvraagt wat voor nut ze hebben. De tijgermug bvb. brengt een gevaarlijk virus mee, iets zoals malaria, je krijgt er koorts en hallucinaties van. Blijft 6 maand in je lijf zitten, heel die tijd moet je medicijnen nemen. Malaria gaat nooit uit je lijf.

 • Tom Bats

  @ Monique, veel beterschap. Ik zit zelf ook met (neuro)borrelia opgescheept, kan mij zelfs geen tekenbeet en nog minder rode ringen herinneren. @ Wouters Lena, inenten kan, maar zover ik weet enkel tegen TBE. Ik weet niet of het daar zo´n vaart mee loopt in België. Hier in Zweden is het vrij courrant om daar tegen ingeënt te worden.