Plotse overstroming eist minstens 18 doden tijdens schooluitstap in Jordanië

(archiefbeeld)
Getty Images/iStockphoto (archiefbeeld)
Minstens achttien kinderen en leerkrachten zijn overleden nadat hun bus tijdens een schooluitstap nabij de Dode Zee in Jordanië gegrepen werd door een plotse overstroming als gevolg van de hevige regenval. Veel anderen zijn nog steeds vermist.

Een schooluitstap van 37 kinderen en hun 7 leerkrachten kende vandaag een dramatische afloop toen de bus waarin ze reisden verrast werd door een plotse overstroming. De meerderheid van de slachtoffers zijn kinderen jonger dan 14 jaar.

Bij een aantal families die in de omgeving aan het picknicken waren vielen door de overstroming ook doden en gewonden.

De civiele bescherming zette meteen een grote reddingsoperatie met helikopters en militairen op poten. Tot nu toe konden 34 mensen worden gered, maar sommigen zijn er erg aan toe. Daarnaast worden nog een groot aantal mensen vermist en de vooruitzichten zijn weinig positief.

“Het aantal doden van de overstroming zal naar verwachting nog oplopen omdat velen werden meegesleurd door het woeste water”, deelt een medewerker van de civiele bescherming mee aan Reuters. Reddingswerkers met zaklampen doorzoeken de kliffen langs de kust van de Dode Zee voor mogelijke slachtoffers.

Het Israëlische leger stuurde op vraag van Jordanië reddingshelikopters naar de plaats van het incident.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.