Playboy-model springt samen met haar zoon (7) uit raam van hotel

AP
Een voormalig Playboy-model is samen met haar zoon uit het raam van de 25ste verdieping van een hotel in New York gesprongen. Stephanie Adams (46) zat in een vechtscheiding verwikkeld met haar ex en zag deze ochtend blijkbaar geen andere uitweg meer.

Een rechter had er vorige woensdag nog voor gezorgd dat ze niet buiten de landsgrenzen mocht reizen met haar zoon Vincent (7). En dat terwijl ze deze zomer zo graag samen met hem Europa had willen bezoeken. Haar nieuwe vriend heeft immers verblijfplaatsen in zowel Spanje als Londen.

Maar daar stak chiropractor Charles Nicolai dus een stokje voor. De rechter volgde zijn argumenten en besliste dat Adams het paspoort van haar zoon moest inleveren. "Ik wilde hem gewoon enkele dagen uit deze nachtmerrie halen, maar dat mag dus niet", liet ze na het verdict optekenen.

Photo News

Nicolai had enkel bezoekrecht. Hun onderlinge verstandhouding was zo slecht dat de ontmoeting telkens op een politiebureau gebeurde. "Zo kwam er tenminste geen geweld van", liet een vriend twee maanden geleden in de New York Post optekenen.

Waarom ze nu in dat hotel verbleef, weet hij naar eigen zeggen niet. "Ze heeft zelf een aardig optrekje in Manhattan. Ik snap er niets van, ze zag dat kind echt graag. Hij volgde zelfs thuisonderwijs, zodat ze meer tijd met hem kon doorbrengen. Haar dood verrast me, al had ik haar recent wel nog gezegd dat ze beter hulp zou zoeken voor haar emotionele problemen."

Stephanie Adams samen met haar advocaat Sanford Rubenstein in 2006.
Photo News Stephanie Adams samen met haar advocaat Sanford Rubenstein in 2006.

Adams mocht zich 26 jaar geleden 'Playmate van de maand' noemen. In 2006 kreeg ze een schadevergoeding van maar liefst 1,2 miljoen dollar omdat ze op de grond gegooid werd door een agent. Die had toen valselijk beweerd dat ze een wapen op hem gericht had. De vrouw beweerde zelf altijd een directe afstammeling geweest te zijn van de Amerikaanse presidenten John Adams en John Quincy Adams.

Met vragen over zelfdoding kan u terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Deckers

  Ik begrijp het niet. Zelfmoord id en blijft een momentopname. Je kan er over nadenken, zoals velen onder ons wel eens gedaan hebben zeker wanneer het effe tegen zit. Maar tussen denken en doen zit een wereld van verschil. Maar ja niemand weet wat er speelde. Maar op deze manier proberen wraak te nemen op je ex-partner kan ik niet goedkeuren

 • Heidi Werbrouck

  Dat de vader enkel zijn zoon mocht bezoeken in aanwezigheid van politie egt alles wat er te zeggen valt over die persoon als vader. Zijn zoontje zijn vakantie ontzeggen vond hij ook geen probleem. Wie weet wat die vrouw al allemaal meegemaakt had met meneer doktoor. Dáárom nemen sommigen hun kinderen mee de dood in, omdat ze beseffen waar die terecht zouden komen.

 • Dirk Saenen

  die madame was duidelijk gestoord.

 • Sacha Van der Putten

  Zeer egoïstisch van die vrouw, de naam "mama" onwaardig

 • Theo Schuermans

  Waarom moeten die nu altijd hun kinderen meenemen in de dood? Dikke egoïsten zijn het, zij dood, de kinderen ook.