Playboy-model gearresteerd voor moord op 71-jarige kinderpsychiater

Links: Kelsey Turner. Rechts: Thomas Burchard.
RV Links: Kelsey Turner. Rechts: Thomas Burchard.
Lugubere vondst in de woestijn, net buiten Las Vegas: in de koffer van een wagen heeft de politie een 71-jarige kinderpsychiater uit Salinas (Californië) dood teruggevonden. Een 25-jarig Playboy-model is nu gearresteerd op verdenking van moord.

Op 7 maart kregen agenten de melding dat er een verdacht voertuig met kapotte ruit stond in de buurt van Lake Mead, het grootste kunstmatige meer in de Verenigde Staten. In de koffer vonden ze het levenloze lichaam van Thomas Burchard. Hij bleek om het leven gekomen te zijn door een klap op het voorhoofd met een stomp voorwerp.

Twee weken later vielen FBI-agenten in Stockton (Californië) binnen bij Kelsey Turner. Zij komt aan de bak als model en poseerde in mei 2017 nog voor de Italiaanse Playboy. Hoe de jongedame in beeld kwam als hoofdverdachte is niet duidelijk.

Dat er een link bestaat tussen Burchard en Turner staat wel vast. Ze kenden elkaar al jaren, bevestigde haar moeder Samantha. Meer nog: de psychiater betaalde gedurende zowat een jaar de huur van het huis in Salinas waar Turner met haar kinderen woonde. Toen de geldbron opdroogde, is ze naar Las Vegas verhuisd.

Kelsey kwam flink aan de bak als model.
Facebook Kelsey kwam flink aan de bak als model.

“Ze hebben elkaar via internet leren kennen, hij gaf haar makkelijk 2.000 à 4.000 dollar per week”, beweert een bron bij tv-zender KSBW. “Net voor hij zelf naar Las Vegas vertrok, zei Burchard dat Turner problemen had met haar vriend. Hij zou haar geslagen hebben.” De man in kwestie, Greg Hagio, was eerder al opgepakt voor huiselijk geweld en een wurgpoging.

Vorige maand was Burchard ook al in Las Vegas te vinden. Hij woonde er toen samen met zijn vriendin Judy Earp een medische conferentie bij. “Op pensioen gaan was niets voor hem”, besluit zij. “Op z’n 65ste ging hij vier dagen per week werken omdat hij zijn patiënten niet in de steek wilde laten. Wie deze moord op zijn geweten heeft, heeft geen hart.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.