Platenbaas Suge Knight pleit onschuldig aan moord

Marian "Suge" Kinght.
GETTY Marian "Suge" Kinght.
De vroegere platenbaas Marion "Suge" Knight heeft onschuldig gepleit aan moord en poging tot moord, nadat hij eerder op de dag aangeklaagd werd voor moord, poging tot moord en vluchtmisdrijf. De Los Angeles Times schrijft dat Knight, 49, levenslang kan krijgen voor de dood van Terry Carter en de poging tot moord op acteur Cle "Bone" Sloan.

Via zijn advocaat liet Knight weten dat hij per ongeluk de twee omvergereden heeft toen hij aanvallers probeerde te ontkomen die hem hadden belaagd door het venster van zijn truck. Volgens advocaat James Blatt was Knight er "diepbedroefd" na de dood van Carter, al lang zijn vriend.

Sloan, een voormalig bendelind die rolletjes had in films als "Training Day" en "End of Watch", herstelt van een verminkte voet en een hersenschudding. Dat meldde zijn advocaat Michael Shapiro aan de LA Times.

Knight heeft een lang strafblad, met ook periodes in de gevangenis voor mishandeling. In november vorig jaar werd hij de laatste keer opgepakt voor het stelen van een camera van een paparazzo. Knight werd ook aangeklaagd voor een "zware en gewelddadige" misdaad terwijl hij vrij was onder borg voor die diefstal. Ook voor die aanklacht pleit hij onschuldig.

Maandag oordeelden de Amerikaanse autoriteiten om Knight niet vrij te laten onder borg, omdat het risico op vluchten en intimidatie van getuigen te groot is. Eerder werd een borg van 2 miljoen dollar vastgelegd.

In de jaren 90 stichtte Knight samen met onder meer Dr. Dre het label Death Row, en hij werd een van de machtigste mannen in de rap. Hij had Tupac Shakur, Snoop Dogg en Dr. Dre onder zijn hoede. Na de schietpartij waarbij Tupac in 1996 omkwam - hij zat toen in Knights auto - ging het achteruit met Death Row. In 2006 ging het label failliet.