Plafond van Londens theater ingestort tijdens show: verschillende lichtgewonden

AP
Het plafond van een theater in Londen is deels ingestort tijdens een voorstelling. Meerdere mensen raakten lichtgewond, melden de autoriteiten.

In het Piccadilly Theatre werd het toneelstuk Death of a Salesman (Dood van een handelsreiziger) opgevoerd. Zo’n 1.100 mensen moesten het gebouw verlaten. In een video op Twitter is te zien hoe hoofdrolspeler Wendell Pierce zijn geëvacueerde publiek toespreekt buiten het theater. “We bieden excuses aan en zijn blij dat iedereen ongedeerd is.”

Een journalist die in de zaal zat, vertelt in de krant ‘Evening Standard’ dat tijdens de voorstelling een druipend geluid te horen was. “Alsof water door het plafond kwam.” Dat geluid zou steeds luider zijn geworden en op een bepaald moment stortte een deel van het plafond -ongeveer drie bij vier meter- naar beneden. Mensen gilden en verlieten de zaal, aldus de getuige.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.